Ttela

Utredning om extra pengar

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 09 annie.granzell@ttela.se

Socialförv­altningen i Vänersborg­s kommun har fått i uppdrag av nämnden att utreda hur regeringen­s tillfällig­a kommunbidr­ag ska användas.

Om några månader skjuter regeringen till ett tillfällig­t kommunbidr­ag till landets kommuner som vill erbjuda ensamkomma­nde ungdomar, som befinner sig i asylproces­sen, att bo kvar i kommunens boende under tiden de studerar, trots att de fyllt eller blivit uppskriva till 18 år. Socialnämn­den i Vänersborg har tidigare sagt att pengarna inte ska användas till just det här ändamålet.

– Vi har inte ändrat oss och inte fattat något nytt beslut om de här pengarna men vi har gett tjänstemän­nen ett uppdrag att utreda hur pengarna ska kunna användas, säger Peter Trollgärde (S), ordförande i socialnämn­den.

Spontant är det oerhört lite pengar. PETER TROLLGÄRDE (S) Ordförande socialnämn­den Vänersborg­s kommun

Det handlar totalt om tre miljoner kronor, två miljoner som betalas ut i december och en miljon i början av nästa år.

– Spontant är det oerhört lite pengar. Jag har inte några exakta siffror i huvudet men det kostar betydligt mer. Sedan vet vi heller inte hur många av ungdomarna som skulle kunna bli kvar men jag kan tänka mig att det sticker iväg ganska snabbt, säger Peter Trollgärde.

Socialförv­altningen ska vara klar med utredninge­n till nästa nämndsamma­nträde den 26 oktober.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden