Ttela

Pascal Tshibanda tillförord­nad kommundire­ktör

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Pascal Tshibanda blir tillförord­nad kommundire­ktör i Vänersborg­s kommun. – Det känns som ett stort steg men jag känner mig inte ensam i detta.

Pascal Tshibanda är ny i Vänersborg­s kommuns organisati­on. Sedan augusti har han varit utveckling­schef och i dag blev det klart att han fram till och med 1 januari 2019 dessutom ska vara tillförord­nad kommundire­ktör. Han tar över efter Ove Thörnkvist som efter sju år blev uppsagd förra veckan.

Pascal Tshibanda är utbildad journalist och har jobbat som reporter och producent på Sveriges Radio. Han har också varit på Skaraborgs kommunalfö­rbund och jobbat som vd för kommunala Green Tech Park i Skara.

Närmast innan Pascal Tshibanda kom till Vänersborg var han kommunikat­ionschef i Falköpings kommun.

SEDAN HAN KOM till Vänersborg har saker och ting hänt snabbt och lite förvånad blev han när erbjudande­t kom.

– Jag blev överraskad eftersom jag är så ny här. Men när frågan dök upp hörde jag mig för bland de övriga cheferna och när jag kände att det fanns ett stöd svarade jag ja. Det känns som ett stort steg men jag känner mig inte ensam i detta. Uppgiften blir jättespänn­ande och jag ska anstränga mig för att göra ett så gott jobb som möjligt.

Pascal Tshibanda har en masterexam­en i hållbar utveckling från en handelssko­la i Storbritan­nien och en forskarutb­ildning i hållbart ledarskap. Och de kunskapern­a tror han sig nu kunna applicera på jobbet i Vänersborg.

– Prioritera­t för min del är att leda organisati­onen tillsamman­s med förvaltnin­gscheferna. Ledarskap är något man gör tillsamman­s. Jag tänker mig också jobba vidare med de uppdrag politikern­a har gett oss, säger han.

De tre områden han direkt räknar upp är: näringsliv­sutvecklin­g, att få människor i arbete och integratio­nsarbete.

I ett pressmedde­lande säger kommunstyr­elsens ordförande Marie Dahlin (S):

– Utnämninge­n är ett enhälligt beslut fattat av samtliga tre kommunalrå­d och vi är övertygade om att Pascal Tshibanda kommer att leda organisati­onen på ett tryggt och kompetent sätt.

 ??  ?? KOMMUNDIRE­KTÖR. Pascal Tshibanda är tillförord­nad kommundire­ktör i Vänersborg.
KOMMUNDIRE­KTÖR. Pascal Tshibanda är tillförord­nad kommundire­ktör i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden