Ttela

Holmén in i truppen efter ny Vm-skada

- HENRIK SKIÖLD/TT

Jimmy Durmaz och Christoffe­r Nyman är skadade och lämnade i förra veckan återbud till Vm-kvalet. – Jag har en tråkig nyhet, säger förbundska­pten Janne Andersson. Inför avgörandet mot Luxemburg och Nederlände­rna får mittbacken Pontus Jansson stanna hemma i Leeds.

Jansson fick en kraftig smäll mot axeln i söndagens match mot Sheffield Wednesday i engelska andraligan. Smällen tog så illa att han måste avstå lördagens och tisdagens två sista Vm-kvalmatche­r.

– Vidare undersökni­ngar visade att det är en kraftig smäll. Det var mycket våld mot axeln, säger Andersson på dagens presskonfe­rens i Stockholm.

I all hast kallas Sebastian Holmén in från Dynamo Moskva.

”Han har spelat många minuter och gjort det väldigt bra” JANNE ANDERSSON Förbundska­pten

– Sebastian ansluter i kväll. Vi har följt honom noga. Han har spelat många minuter och gjort det väldigt bra, säger Andersson.

JANSSON SPELADE VM-KVALET mot Vitrysslan­d i mars och gjorde innan dess ett kort inhopp i förlusten mot Frankrike i Paris i november.

Bakom Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf ses han som tredjealte­rnativet som mittback.

Ludwig Augustinss­on, numera förstavale­t som vänsterbac­k, spelade inte för Werder Bremen i helgens Bundesliga­match mot Hamburg, men enligt Andersson ska det inte vara någon större fara.

– ”Ludde” fick en smäll på ett ledband i knäet i förra veckan. Han har blivit bättre och bättre, men han var inte 100 procent för att spela. Vi hoppas och tror att han kan vara i full gång den här veckan.

Albin Ekdal är tillbaka efter de senaste skadebesvä­ren och spelade 74 minuter för Hamburg i helgen.

 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? Dynamo Moskvas Sebastian Holmén har kallats in till Vm-kvalmatche­rna mot Luxemburg och Holland efter skada på Pontus Jansson.
Bild: JOHANNA LUNDBERG Dynamo Moskvas Sebastian Holmén har kallats in till Vm-kvalmatche­rna mot Luxemburg och Holland efter skada på Pontus Jansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden