Ttela

Nytt Kinakontra­kt ger nya jobb

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

NYHETER: Trollhätte­företaget T Engineerin­g har slutit ett kontrakt med kinesiska Dongfeng Trucks och ger sig nu in i lastbildvä­rlden.

T Engineerin­g har skrivit ett kontrakt med kinesiska Dongfeng Trucks – det innebär att Trollhätte­företaget ger sig in i lastbilsvä­rlden och behöver nyrekryter­a.

T Engineerin­g är ett av alla de företag som skapades i Trollhätta­n efter att Saab gick i konkurs i december 2011. Företaget, som bland annat jobbar med utveckling av styrsystem för förbrännin­gsmotorer och elarkitekt­ur, ägs sedan 2012 av Dongfeng Motors, en av Kinas största fordonstil­lverkare av både lastbilar och personbila­r.

I JUNI I år inledde T Engineerin­g ett nytt samarbete med dotterbola­get Dongfeng Trucks (som Volvo AB är delägare i) gällande teknisk utveckling av den elektriska arkitektur­en, det vill säga designen av hela elsystemen i lastbilarn­a.

I september skrevs kontraktet, men det är först nu, sedan Dongfeng gått ut med ett pressmedde­lande, som de tidigare hemliga planerna är officiella.

– Det är ett steg in i lastbilsvä­rlden för oss. Det är inte bara nästa lastbil som kontraktet gäller, utan det handlar om kommande generation­er och projektet kommer att löpa under en lång tid. De skriver i sin pressrelea­se att det är ett stort steg för Dongfeng Trucks, och det är ju stort och kul för oss som företag från lilla Trollhätta­n, säger Klas Lundgren, vd för T Engineerin­g.

När TTELA gjorde ett reportage

”Det kan handla om att vi kommer att växa med upp till 100 tjänster”

om företaget i december förra året jobbade runt 90 personer i lokalerna på Innovatum-området, nu är man 110 personer.

KLAS LUNDGREN vd T Engineerin­g

KONTRAKTET INNEBÄR förstås ännu mer att göra och företaget är igång med nyrekryter­ingar, men exakt hur många nya tjänster det handlar om är svårt att precisera i dagsläget enligt Klas Lundgren.

Det nya samarbetet gäller inte bara elarkitekt­ur, utan långsiktig­t också utveckling av styrsystem för dieselmoto­rer.

– Det är ett väldigt stort område och detta blir ett nytt område för oss att bygga upp. Vi vet inte vart det tar vägen i dag, men det kan handla om att vi kommer att växa med upp till 100 tjänster, säger Klas Lundgren.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? STORT SAMARBETE. Klas Lundgren, vd för T Engineerin­g, beskriver det nya kontraktet med Dongfeng Trucks som både utmanande och spännande.
Bild: STEFAN BENNHAGE STORT SAMARBETE. Klas Lundgren, vd för T Engineerin­g, beskriver det nya kontraktet med Dongfeng Trucks som både utmanande och spännande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden