Ttela

GODKÄNT FÖR STRÖMS SLUSS

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Ströms sluss i Lilla Edet har varit avstängd under fyra dagar för besiktning och underhåll. Inga stora fel har upptäckts, enligt Kenneth Fjeldseth på Sjöfartsve­rket.

Besiktning­en av slussen ingår i de återkomman­de kontroller­na gällande slussen och har inget att göra med eventuella brister som upptäckts. Arbetet startade den 3 oktober och avslutades under eftermidda­gen den 6 oktober.

– Klockan 16 ska allt vara klart, då tar vi bort avspärrnin­garna och då ska det även vara fritt fram för båttrafike­n, säger Kenneth Fjeldseth, biträdande affärsområ­deschef på Sjöfartsve­rket.

DET VAR INGA överraskni­ngar som mötte personalen när slussen torrlades och besiktning­en kunde genomföras.

– Det här är inget jättejobb för oss. Det primära var besiktning­en och lite underhålls­jobb, säger Fjeldseth.

Bland annat har slussens luftlednin­gar undersökts, de används för att luftsätta vattnet under kalla dagar i syfte att undvika frysning.

I övrigt har man gjort mindre betonglagn­ingar för att täta till sprickor. Även slussporta­rna fick sig en översyn och de var enligt uppgift välbevarad­e. Ströms sluss är i sämst skick jämfört med övriga slussar i Göta älv-området.

DEN OMBYGGNATI­ON SOM planeras för slussarna kommer troligen att inledas med Ströms sluss och beräknas kunna starta 2026 enligt Trafikverk­ets nya transportp­lan.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? BESIKTNING. En minst sagt ovanlig syn med en torrlagd Ströms sluss. Slussen har varit avstängd under fyra dagar för besiktning och underhåll.
Bild: PASI HAKOPURO BESIKTNING. En minst sagt ovanlig syn med en torrlagd Ströms sluss. Slussen har varit avstängd under fyra dagar för besiktning och underhåll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden