Ttela

Låtsades att vara Dinamarca

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

Rossana Dinamarca (V) har polisanmäl­t en person som utgav sig att vara henne när P4 Väst tog kontakt med henne på ett gammalt mobilnumme­r.

Det var när P4 Väst skulle få tag på vänsterpar­tisten och riksdagsle­damoten Rossana Dinamarca för medverkan i morgonprog­rammet, med anledning av Wiwi-anne Johanssons (V) avhopp från partiet och riksdagen, som man fick ett märkligt svar.

I sms:et stod det att Dinamarca inte kunde medverka, men att de gärna fick citera henne om att Stefan Löfven är en ”ohederlig buffel”.

Svaret var förstås inte författat av Rossana Dinamarca, hon använder inte längre det numret, och hon har nu polisanmäl­t personen som utgav sig för att vara henne.

Till P4 Väst har hon meddelat att samma person tidigare har låtsats vara hennes pressekret­erare. I övrigt vill hon inte kommentera händelsen. Enligt P4 Väst går numret numera till ett företag i Sundbyberg och under fredagen fick de kontakt med mannen som utgett sig för att vara Dinamarca.

Enligt radion säger han att han fått 200 samtal från personer som sökt Rossana Dinamarca och att han är kritisk till att bland annat mediebyråe­r inte uppdaterar sina register.

– Jag gjorde det som ett socialt experiment för att kolla källkritik, så att folk vet vilka de egentligen pratar med. Alla som byter nummer kan, om det vill sig illa, bli utsatta för det här, säger han till P4 Väst.

Han uppger också att han inte kommer att fortsätta med experiment­et och att han vill be Dinamarca om ursäkt.

 ??  ?? Rossana Dinamarca
Rossana Dinamarca

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden