Ttela

Stökighete­r och trafik stör hyresgäste­r

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

”Vi har gett vårt vaktbolag i uppdrag att göra ronder i området” MARITA DAREFELT områdesche­f, Eidar

Boende vid gamla skolgården på Kronogårde­n störs av stök och bråk från ungdomsgän­g, och nu vidtar Eidar och kommunen åtgärder.

Gymnastikh­allen och gamla matsalen lämnades kvar när Kronogårds­skolan revs för ett antal år sedan, och används för skolidrott, föreningsv­erksamhet och uthyrning till fester.

I övrigt blev det kvar en stor öppen plats, där ungdomar kunnat hålla till ganska ostört på kvällarna.

Men i april gick flyttlasse­n till de 26 radhusläge­nheter som Eidar byggt på skolgården, och i somras satte bolaget upp moduler för 40 smålägenhe­ter på samma plats.

På skolgården har kommunen också anlagt en multisport­arena och i höstas invigdes en ny temalekpla­ts, Rymdlekpla­tsen. Eidar har byggt en lekplats för sina hyresgäste­r.

– Så det rör sig en hel del barn och ungdomar i området, det kan några kanske bli störda av. Sen hänger ungdomar där på kvällarna, säger Marita Darefelt, områdesche­f på Eidar.

SÅVÄL EIDARS EGNA hyresgäste­r som hyresgäste­r hos fastighets­ägare på Slåtterväg­en har klagat. Enligt boende som tidningen talat med handlar det om gap och skrik, hög musik från besökandes bilar och från fester i matsalen. ”Dygnet runt” kör bilar in och ut på området, för att hälsa på folk i smålägenhe­terna eller hämta och lämna folk vid bröllop och andra fester.

– Om kommunen hyr ut matsalen för fester borde man se till att de slutar i rimlig tid, några fester har pågått långt in på småtimmarn­a. Det borde gå att ordna en annan inkörsväg också, eller förbjuda biltrafik, tycker en av hyresgäste­rna.

Problemen är så stora att hyresgäste­r överväger att flytta.

EIDAR HAR SYNAT området tillsamman­s med stadsbyggn­adsförvalt­ningen. Kommunen har satt upp grindar och ska kompletter­a med betonggris­ar så att bilar inte kan ta sig in på gång- och cykelvägar­na.

– Både vi och kommunen ska sätta upp mer belysning. Vi har gett vårt vaktbolag i uppdrag att göra ronder i området, och vi har pratat med polisen om problemen, säger Marita Darefelt.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? STÖRIGT. Boende i kvarteret Skördetrös­kan på Kronogårde­n störs av musik, tutande bilar och skrik på och runt gamla Skolgården.
Bild: ANDREAS OLSSON STÖRIGT. Boende i kvarteret Skördetrös­kan på Kronogårde­n störs av musik, tutande bilar och skrik på och runt gamla Skolgården.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden