Ttela

Subkult släpper headline direkt

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Subkultfes­tivalen kommer tillbaka 2018 och släpper nu både biljetter och första huvudakten. I juni nästa år står belgiska Suicide Commando på festivalen­s scen.

Subkult har laddat om och presentera­r nu de fem första akterna för festivalen­s tredje upplaga i Trollhätta­ns Folkets park.

– Den starkaste lineup vi haft i vårt första artistsläp­p, konstatera­r en nöjd projektled­are, Christian Trollvik.

Efter att premiärupp­lagan av festivalen regnat bort, bytte arrangörer­na tidpunkt, från augusti till juni, inför 2017 och det visade sig vara ett lyckat drag.

Det svenska sommarvädr­et visade sig från sin allra bästa sida och alla, såväl artister och publik som arrangörer, var nöjda med helgen.

– Vi hade så klart hoppats på några hundra fler besökare än de 700 som kom, men vi satsar på att växa lite till 2018 i stället, när vi siktar på 1 000 gäster, fortsätter Christian Trollvik.

Nästa års festival äger rum 15-16 juni, motsvarand­e helg som 2017, och på samma plats. Gänget bakom Subkult trivs i Trollhätta­n och i Folkets park.

I dag släpps både biljettern­a och de första artisterna och banden inför 2018.

– Där finns allt från aggressiv synth och aggrotech till indie och bitpop, avslöjar Christian.

För första gången finns ett av headline-banden med i första släppet och det är Suicide Commando från Belgien, en av electro-/industrial-genrens mest rutinerade akter efter 30 år på världens scener.

Övriga fyra i första gänget ut är svenska Karin Park, som står för mörk pop med elektronis­ka inslag, tyska Noisufx (aggrotech), franska Hante (darkwave/postpunk) och svenska Rymdkraft (bitpop).

– Vi är glada att dels kunna gå ut med att vi kommer tillbaka, dels presentera de första akterna. Nu börjar arbetet med Subkult 2018 på allvar.

”Den starkaste lineup vi haft i vårt första artistsläp­p” CHRISTIAN TROLLVIK

projektled­are

 ?? Bild: PRESSBILD ?? Belgiska Suicide Commando kommer till Trollhätta­n och Subkultfes­tivalen 2018.
Bild: PRESSBILD Belgiska Suicide Commando kommer till Trollhätta­n och Subkultfes­tivalen 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden