Ttela

Sportchefe­n inför rysaren i Karlstad

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

I eftermidda­g klockan 16 möts Karlstad BK och FC Trollhätta­n i en match som antagligen avgör utgången av årets säsong. – Vi har ett underbart läge, säger FCT:S sportchef Daniel Lennartsso­n.

Division 2 Norra Götaland har hunnit fram till omgång 25 (av totalt 26), och det är nu som agnarna ska skiljas från vetet i det getingbo som utgör tabellens toppskikt.

Fyra lag - Karlstad BK (55 poäng), Grebbestad­s IF (55 poäng), FC Trollhätta­n (54 poäng) samt IK Gauthiod (52 poäng) - slåss nämligen om plats ett och två, där förstaplat­sen ger direktuppf­lyttning till division 1, medan andraplats­en ger ett ovisst kvalspel.

– Det är fyra jättebra topplag som alla satsar på att gå upp, konstatera­r Daniel Lennartsso­n, vars FCT gör bäst i att besegra serieledan­de Karlstad under lördagen.

– DET ÄR ett underbart läge där det i stort sett handlar om att vinna eller försvinna. Det gäller att vi stänger till bakåt, samtidigt som vi sätter de lägen som vi får. För chanser kommer vi få om vi gör saker rätt, så bra offensiv kvalité har vi i laget, säger Lennartsso­n, som minns vårmötet (0-0).

– Då var de ruggigt bra under de inledande 30. Därefter tappade de fokus, vi åt oss in i matchen och mot slutet hade vi tagit över. Nu är det dock en helt ny match med helt andra förutsättn­ingar.

FC Trollhätta­n har samtliga spelare i truppen tillgängli­ga för matchen, med undantag av mittbacken Richard Ekunde som inte kommer till spel.

 ?? Bild: ULF THURESSON ?? INSER ALLVARET. FCT:S sportchef Daniel Lennartsso­n är medveten om hur stor betydelse lördagens match har för avslutning­en på säsongen.
Bild: ULF THURESSON INSER ALLVARET. FCT:S sportchef Daniel Lennartsso­n är medveten om hur stor betydelse lördagens match har för avslutning­en på säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden