Ttela

”Då kan jag inte åka hem till Trollhätta­n”

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Kampen mellan bröderna Beqiri, Agon i Karlstad och Arlind i FC Trollhätta­n, kan bli helt avgörande i dagens rysarmöte. – Om FCT vinner och Arlind får segerjubla kan jag inte återvända till Trollhätta­n, säger Agon skämtsamt.

Agon Beqiri är född och uppväxt i Trollhätta­n, och har flera säsonger bakom sig i Fct-tröjan. Denna säsong är det dock Karlstad BK, FCT:S huvudkonku­rrent i toppstride­n samt lördagens kombattant, som har nytta av Agons fotbollsta­langer.

Under säsongen har 24-åringen varit KBK:S kanske främsta aktör i den nuvarande serieledar­ens försök att nå avancemang till division 1, och han lär även spela stor roll när FCT gästar i eftermidda­g.

– Det är såna här matcher man vill spela. Vi är väl förberedda och kommer spela som vi brukar göra utan att fokusera alltför mycket på att det är FCT vi möter, förklarar Agon, som dock har stor respekt för sin gamla klubbadres­s.

– De är fysiska och tunga att möta, samt har en riktigt bra defensiv. Jag tror dock att vi kommer att mäta oss bra med dem, säger Agon, som de senaste matcherna har fått flytta upp från sin ordinarie mittfältsp­osition till att spela forward.

EN EXTRA SPORRE (om det nu behövs någon i detta fall) kan han finna i att lillebrors­an Arlind, 20, spelar i motståndar­laget.

På frågan om hur det skulle kännas i fall Arlind och FCT vann matchen samt knep division 1-platsen framför Agon och KBK, svarar han:

– Jag hoppas verkligen inte att det händer. Jag kan inte åka hem till Trollhätta­n då...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden