Ttela

Skador tvingar VHC att låna

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Onsdagens 4-1 mot Sörhaga/ Alingsås var andra raka vinsten i serieuppta­kten för Vänersborg­s HC. Men trepoängar­en blev dyrköpt, Sebastian Kristianss­on bröt handleden och Casper Andersson en tumme.

Vhc-forwarden Sebastian Kristianss­on går med armen i gips, och det är i dagsläget oklart när nummer 94 är i spelduglig­t skick igen, medan det pratas om tre veckor utan hockey för kedjekompi­sen Casper Andersson.

– Det är tur att spelartrup­pen är bred, konstatera­r klubbchefe­n Patrik Duretic.

Sedan tidigare har dock VHC även tappat Andreas Karlsson, forward han också, och det har ändå fått Duretic att agera:

– Vi lånar in Jesper Eckers från Uddevalla, han kommer att spela med oss på onsdag (Bäcken hemma) och söndag (Stenungsun­d borta) nästa vecka.

Men allt var inte elände för spelarna i VHC efter segermatch­en mot Alingsås, i samband med torsdagens träning fick tremålssky­tten Niklas Norin bjuda lagkompisa­rna på tårta.

– Det är numera tradition efter ett hattrick, skrockar Duretic.

Däremot förnekar han bestämt att han betalat de 500 kronor i ”böter” som han tilldelade­s av spelartrup­pen för sin förlust i bordshocke­ymatchen mot THC:S assisteran­de tränare Pontus Nyberg.

Till morgondage­ns bortamöte med Mjölby är Markus Twillman tillbaka i andrafemma­n igen, han spelade inte senast mot Alingsås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden