Ttela

Fortsatt spel i ettan för TVK

- STINSEN ANDERSSON

Trollhätta­ns Volleyboll­klubb slutade sist i division 1 Södra i våras. Trots detta är laget kvar i division 1, efter att förbundet utökat antal lag i serien.

Svenska Volleyboll­förbundet utökade division 1 från åtta lag till tio lag vilket gav anledning till glädje i Tvklägret då herrarna därmed får fortsätta spela i den näst högsta divisionen.

Tränare för Tvk-herrarna är Teemu Kelahaara, som också tränar Tvk-damerna i division 2, jämte sin uppgift som ordförande i klubben. Är herrlaget bättre den här säsongen?

– Jag är övertygad om att vi kommer att ta fler poäng än de fyra vi tog förra säsongen. Vi kommer bättre förberedda, bland annat för att flertalet av spelarna har spelat beachvolle­y under försäsonge­n, säger Teemu Kelahaara.

Inför årets spel har TVK utökat spelartrup­pen med en duktig tysk spelare, Maximillia­n Nothdurft, samt ytterligar­e en utländsk spelare i form av Martin Vounesny från Prag.

Uppflyttad från andralaget är en ung libero, Johan Bryntesson, därtill kommer Anton Johansson och comebackan­de Krister Kroon att tillhöra laget.

– Vi har spelat fler träningsoc­h cupmatcher än i fjol och i många matcher har det sett riktigt bra ut, säger Kelahaara, som ser sitt lag premiärspe­la borta mot elitlaget Falkenberg­s andralag på söndag.

 ?? Bild: STINSEN ANDERSSON ?? VOLLEYBOLL­TRIO. I mitten TVK:S tränare Teemu Kelahaara, flankerad av viktige passaren Markus Lampio (till vänster) och Johan Bryntesson, en lovande libero, är alla tre förhoppnin­gsfulla på en bra säsong.
Bild: STINSEN ANDERSSON VOLLEYBOLL­TRIO. I mitten TVK:S tränare Teemu Kelahaara, flankerad av viktige passaren Markus Lampio (till vänster) och Johan Bryntesson, en lovande libero, är alla tre förhoppnin­gsfulla på en bra säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden