Ttela

RICHARD TILLBAKA I SPEL

BANDY: IFK VÄNERSBORG LADDAR INFÖR WORLD CUP

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Kamperin Wallin har under stora delar av försäsonge­n fått stå på sidan och kolla på när hans lagkamrat spelat och tränat för fulla muggar. Orsaken har varit en revbensska­da.

DEN SENASTE VECKAN har han dock kunnat träna för fullt och ser fram emot helgens spel med tillförsik­t.

– Jag har inte haft några problem under denna vecka, utan har kunnat köra på för fullt, berättar Richard, som så klart är lättad över att skadeperio­den till synes är över.

– Det är väldigt surt när man inte kan vara med och spela, det är då man saknar det som mest och märker hur mycket man gillar att spela bandy, säger han, dock är han lite osäker på matchforme­n.

– Den fysiska formen är lika bra som innan skadan, men det var ju ett tag sedan man spelade match nu så det finns väl risk för att man är lite ringrostig.

IFK STÄLLS I gruppspele­t mot IK Sirius, Sandvikens AIK och det regerande ryska mästarlage­t Nefty- Torsdag: Fredag: Lördag: anik. Till synes en tuff grupp för IFK som inte nådde några större framgångar i svenska cupen för några veckor sedan. Både Wallin Kamperin samt tränare Ari Holopainen är dock hoppfulla.

– Känslan är ändå att vi absolut kan gå vidare från gruppen om vi gör tre bra matcher, säger Richard, och får medhåll från sin tränare även om Holopainen är något mer reserverad angående framgångsm­öjligheter­na.

– Jag tror vi kommer klara av att stå för tre bra prestation­er. Sedan får vi se hur långt det räcker, men jag tror att det kan räcka långt.

UNDER SVENSKA CUPSPELET stod IFK för två bleka insatser mot Sandviken (1-8) och Broberg Söderhamn (1-8), innan man i avslutning­smatchen mot Bollnäs (2-2) spelade upp sig ordentligt.

– Jag upplever någon slags vändning sedan Bollnäs-matchen, träningarn­a har hållit en högre nivå sedan dess, säger Holopainen, som vill se sitt lag stå för lite jämnare prestation­er framöver.

– Jag vill att vi gör det vi ska under hela matcherna och inte svajar för mycket i nivå. Helheten behöver bli bättre, och vi måste börja spela lite enklare och rakare samtidigt som vi försöker hålla i bollen när läge ges till det.

I dag drar årets World Cup-turnering i gång, och det med en comebackan­de Richard Kamperin Wallin i spetsen för sitt IFK Vänersborg. – Det är skönt att vara tillbaka, konstatera­r backen.

TRÄNAREN ÄR ÄVEN nöjd med mångfalden av spelsätten som gruppspels­kombattant­erna innehåller.

– Det är bra med varierat motstånd, då får vi se hur vårt spelsätt lämpar sig mot olika typer av motstånd.

IFK öppnar sitt spel i turneringe­n i dag vid lunchtid, då man ställs emot IK Sirius. Till den matchen har man en fullt frisk trupp att tillgå.

IK Sirius, kl 12.45. Sandviken, kl 19.00. Neftyanik, kl 12.45.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? ÅTER I SPEL. Richard Kamperin Wallin är tillbaka i gammalt gott slag i helgens World Cup-spel.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ÅTER I SPEL. Richard Kamperin Wallin är tillbaka i gammalt gott slag i helgens World Cup-spel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden