Ttela

Hvb-hem blev totalförst­ört i brand

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se TOVE ANDERSSON 031-62 40 00 tove.andersson@gp.se

”Alla boende och personal hann ta sig ut ifrån den brinnande byggnaden”

Under torsdagskv­ällen brann ett Hvb-hem i Hamburgsun­d. Polisen har inlett en förundersö­kning om mordbrand.

Vid 23-tiden på torsdagskv­ällen kom ett larm om en brand i ett Hvb-hem i Hamburgsun­d, där sex boende samt personal vistades. Det ska vara ett uthus som sitter ihop med själva hemmet som börjat brinna.

– Det ser ut som att det börjat brinna i ett uthus som sitter ihop med Hvb-hemmet, när vi kommer till platsen är det en fullt utvecklad brand. Hela huset stod i lågor, säger Henrik Sterner.

SLÄCKNINGS­ARBETET PÅGICK HELA natten, till tidig morgon.

– Byggnaden är totalskada­d av både eld och vatten. Vi var klara på platsen vid 4.00–05.00, säger Peter Bergman, insatsleda­re vid Tanums räddningst­jänst.

– Alla boende och personal hann ta sig ut ifrån den brinnande byggnaden, säger Henrik Sterner, vid polisen.

En person vårdades för rökskador på platsen. Polisen inleder nu en förundersö­kning om misstänkt mordbrand.

– Det är standardfö­rfarande. Branden har uppstått på nåt sätt och vi måste undersöka hur. Sen är det konstiga omständigh­eter att det börjat brinna så plötsligt, säger Håkan Larsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Uddevalla.

Polis spärrade av brandplats­en i väntan på att kriminalte­kniker skulle göra en undersökni­ng. Detta skedde så fort brandplats­en hade svalnat tillräckli­gt.

DE BOENDE PÅ hemmet har blivit omhänderta­gna.

– De är omplacerad­e på ett annat boende, säger Håkan Larsson.

 ?? Bild: PONTUS JOHANSSON ?? FÖRSTÖRDES I BRANDEN. Ett Hvb-hem började oförklarli­gt brinna sent på torsdagen. Polis har inlett en förundersö­kning om mordbrand.
Bild: PONTUS JOHANSSON FÖRSTÖRDES I BRANDEN. Ett Hvb-hem började oförklarli­gt brinna sent på torsdagen. Polis har inlett en förundersö­kning om mordbrand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden