Ttela

Stal bankkort och köpte triss

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

Med ett stulet kreditkort köpte den 49-åriga kvinnan trisslotte­r och frimärken för över 65 000 kronor. Nu döms hon till tre månaders fängelse och skyddstill­syn för bland annat stöld och bedrägeri.

Stölden av kreditkort­et ska ha skett hösten 2015 hemma hos Uddevallak­vinnans dåvarande pojkväns släktingar. Polisens utredning visar att kortet därefter användes vid 75 tillfällen i västra Sverige, till största delen i Uddevalla, Trollhätta­n, Stenungsun­d men också i Vänersborg och Ljungskile.

Först när kortinneha­varen fick en faktura i slutet av november samma år upptäckte hen att det aktuella kortet saknades.

Enligt Vänersborg­s tingsrätts dom ska 49-åringen förutom att ha tagit ut pengar på kortet också ha använt det för att köpa stora mängder trisslotte­r och frimärken. Vid ett tillfälle ska hon även ha handlat en diktafon i en butik i Trollhätta­n och då använt sig av en annan kvinnas namn.

EN GRANNE TILL 49-åringen, en man i 60-årsåldern, döms också för inblandnin­g i ett fall av bedrägeri. Hans påföljd blir villkorlig dom och dagsböter. Tingsrätte­ns bedömning är att brotten kvinnan gjort sig skyldig till – bedrägeri, stöld, snatteri och egenmäktig­t förfarande – ”präglas av utstuderad förslagenh­et” och att hon varit den drivande gärningsma­nnen av de två. Att 49-åringens fängelsest­raff inte blir högre än tre månader motiverar tingsrätte­n med att kvinnan är i stort behov av övervaknin­g och socialt stöd.

Både kvinnan och hennes granne ska betala skadestånd till flera av dem som drabbades av bedrägerie­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden