Ttela

Tor-arne och FCT vana med ”finaler”

FOTBOLL: TTELA-TVÅAN HERR Efter att ha jagat toppen under hela säsongen är det nu FC Trollhätta­n som blir jagat i avslutning­somgången. – Det viktigaste är att vi kan klappa oss på bröstet efter matchen och säga att vi gjort allt vi kunnat, säger tränaren

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Det var en stor omsättning på spelare i Fct-truppen inför årets säsong. 13 nya spelare anslöt till truppen samtidigt som Tor-arne Fredheim tog över efter Jörgen Ericsson och försökte implemente­ra ett nytt spelsätt.

Dessa förändring­ar brukar kräva en acklimatis­eringsperi­od, och så var definitivt fallet för vårens version av FC Trollhätta­n, som tappade en del poäng och hade en liten uppförsbac­ke på den absoluta toppen inför hösten.

– Det är ett nytt lag, så det tog lite tid att sätta alla detaljer, säger Fredheim, vars manskap dock har fått samtliga pusselbita­r att falla på plats under hösten och som ett resultat av det nu gått om toppkonkur­renterna inför slutomgång­en, där man vid seger mot Gauthiod säkrar serieseger­n.

– Vi har legat i bakvattnet och jagat hela säsongen. Länge pratade vi om att nå kvalet, nu är det plötsligt vi som blir jagade, konstatera­r Fredheim, som hävdar att laget i och med den senaste tidens ”vinna eller försvinna”-matcher nu har vant sig vid att spela matcher av den digniteten.

– Vi har spelat många ”finaler” nu, så det bör inte vara något större problem. Nyckeln blir att göra som vi gjort tidigare, nämligen följa vår matchplan till punkt och pricka.

En annan faktor som skulle kunna spela in är att matchen förflyttat­s till Edsborgs konstgräsp­lan, men inte heller det kommer påverka FCT negativt tror tränare Fredheim.

– Vi har haft oflyt med väder och byte av planer tidigare, men ingenting verkar påverka spelarna. Vi har ett spelskickl­igt lag som är bra oavsett underlag. Sedan är det så klart synd att vi inte kan spela på vår fina arena, förklarar han, som oavsett resultat på söndag vill att hans spelare efteråt ska känna att de stått för en bra prestation.

– Det viktigaste är att vi kan klappa oss på bröstet efter matchen och säga att vi gjort allt vi kunnat.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Tor-arne Fredheim.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Tor-arne Fredheim.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden