Ttela

IFK ute ur World Cup efter nytt respass

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

IFK Vänersborg stod för en riktigt bra första halvlek, men tappade efter paus och förlorade till slut med 1-5. – Sifforna var alldeles för stora sett till matchbilde­n, säger Ari Holopainen.

Efter 2-3-förlusten mot IK Sirius i öppningsma­tchen var IFK Vänersborg i stort sett piskat att ta en tvåpoängar­e mot Sandvikens AIK för att ha en chans att gå vidare i gruppen. Detta var det dock inte särskilt många som trodde på förhand, då de flesta hade SAIK:S utskåpning (8-1) av IFK i Svenska cupen färskt i minnet.

Matchen inleddes också planenligt när Erik Säfström utmanade ett passivt Ifk-försvar och spelade bollen igenom fyra försvarare till en fristående och omarkerad Christoffe­r Edlund. SAIK:S skyttekung missar sällan lägen av det slaget och visade ingen pardon helt fri med en maktlös Kimmo Kyllönen. Då hade klockan ännu inte passerat tre minuter.

Därefter lyfte IFK spelet ordentligt och under de efterfölja­nde tio minuterna hade man ett stort bollinneha­v. Under denna period lyckades man vaska fram ett knippe hörnor, varav Joakim Hedqvist på en av dessa lyckades bomba in kvittering­en. I ett tidigare läge hade Olle Berglund träffat ribban, så utjämninge­n var vid det läget av matchen inte på något sätt orättvis.

”Sifforna var alldeles för stora sett till matchbilde­n” ARI HOLOPAINEN tränare IFK Vänersborg

1-1-målet blev dessvärre en rejäl väckarkloc­ka för Sandviken, som omedelbart höjde tempot och återtog ledningen endast två minuter efter Hedqvists kvittering. Återigen var det Erik Säfström (den första halvlekens klart främste aktör) som drog upp anfallet som efter lite stök framför mål resulterad­e i att Daniel Mossberg kunde skyffla in bollen i nät.

2-1 stod sig halvleken ut och trots underläget var tongångarn­a kring IFK:S insats väldigt positiva i paus.

– De är bättre på allt nu jämfört med när vi mötte dem i svenska cupen, sa Daniel Mossberg i Bandyworld­cup.com:s sändning och fick medhåll av Joakim Hedqvist.

– Det är våra 30 bästa minuter hittills den här säsongen. Nu gäller det bara att vi håller uppe spelet i resten av matchen, sa Hedqvist, vars lag dock inte skulle mäkta med hans uppmaning utan tappade efter paus.

En ljuspunkt I Ifk-mörkret var dock burväktare­n Kimmo Kyllönens insats. Finländare­n stod för två riktigt kvalificer­ade räddningar i den andra akten och höll på så sätt ner siffrorna.

Tränare Ari Holopainen var dock över det stora hela nöjd med lagets insats.

– Vi gör en oerhört bra match, och trycker på fram till deras 3-1-mål. Vi gör två-tre misstag under matchen som straffar sig mot så här bra motstånd.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? GODKÄND INSATS. Lagkapten Emil Viklund och hans IFK Vänersborg förlorade mot Sandviken med 1-5 trots en väl genomförd match.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE GODKÄND INSATS. Lagkapten Emil Viklund och hans IFK Vänersborg förlorade mot Sandviken med 1-5 trots en väl genomförd match.