Ttela

Klart: Bandy-vm 2019 avgörs i Vänersborg

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Nu är det helt klart att det blir en favorit i repris. 2019 återvänder bandy-vm till Vänersborg, men den här gången avgörs även B-VM i staden.

I slutet av augusti kunde TTELA avslöja att bandy-vm 2019 kommer att avgöras i Vänersborg. Det enda som återstod då var ett beslut från Internatio­nella Bandyförbu­ndet (FIB), ett beslut som togs på fredagen under förbundets möte i Sandviken.

– Det är väldigt roligt. Vi vet att vi kan förvänta oss riktiga festdagar i Vänersborg, säger Stig Bertilsson, förste vice president (FIB) och ordförande i Svenska Bandyförbu­ndet.

Bandy-vm 2013 i Vänersborg blev en succé, och det är mot den bakgrunden som man nu tar på sig att arrangera mästerskap­et igen. Men skillnaden från då är att både A- och B-VM för första gången kommer att spelas på samma ställe. Det innebär att 18 nationer och uppemot 600 deltagare kommer till Vänersborg för att spela bandy.

– Det är väldigt roligt. Det blir en utmaning att göra ett lika bra eller bättre VM än förra gången, säger Jan-olof ”Jolo” Olsson, ordförande i IFK Vänersborg.

VM skulle ha spelats i Irkutsk i

”Det blir en utmaning att göra ett lika bra eller bättre VM än förra gången” JAN-OLOF ”JOLO” OLSSON ordförande IFK Vänersborg

Ryssland men eftersom deras nya inomhushal­l inte hinner bli klar i tid blir det nu i stället Vänersborg som står för värdskapet. Mästerskap­en avgörs under tre veckor i slutet av januari och början av feburari. Troligen kommer man börja med B-VM och sedan avsluta med A-VM, men det är inte helt klart. Inte heller om man kommer att spela på flera platser.

– Vi har inte bestämt något konkret, men det är troligt att det blir spel på flera platser, säger Jan-olof ”Jolo” Olsson.

Mästerskap­en sammanfall­er med att Vänersborg fyller 375 år och blir ett bra tillfälle för staden att visa upp sig internatio­nellt.

– Det är ett stor evenemang som ger ringar på vattnet för besöksnäri­ngen, hotell och affärer. Det ger också bra pr för Vänersborg som stad, säger Olsson.

Marie Dahlin, kommunstyr­elsens ordförande i Vänersborg, ser också fördelarna med att arrangera VM i Vänersborg igen.

– Ett fantastisk­t tillfälle för Vänersborg att visa upp sig och alla möjlighete­r som finns i regionen, säger hon i ett pressmedde­lande.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? FAVORIT I REPRIS. 2013 års bandy-vm i Vänersborg blev en succé. Nu vill man göra det lika bra, eller bättre, 2019.
Bild: MICHAEL ERICHSEN FAVORIT I REPRIS. 2013 års bandy-vm i Vänersborg blev en succé. Nu vill man göra det lika bra, eller bättre, 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden