Ttela

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Sofia Adolfsson och Candor Hall är mitt vinnardrag och spik när montésport­en debuterar i V75.

Ja, de kan skriva historia denna Sm-dag på Åby.

Sofia är den överlägset bästa montérytta­ren i Sverige och hon valde att rida Candor Hall efter succéinsat­sen i slutet av september på Färjestad.

I monté är det ytterst sällan att det blir uppullat, utan det är mest full fart hela tiden – och det passar Candor Hall perfekt.

Sofia lär hitta en bra position och sedan ta dem till slut, precis som på Färjestad. Candor Hall fick då marschorde­r 800 kvar och efter en häftig långsida var han i ledning 400 kvar.

Och, segermargi­nalen skrevs till 2,5 längder före en såpass bra montéhäst som Special Envoy.

Readly Express allas spik

I Svenskt Mästerskap med en halv miljon till vinnaren är jag och Rapide du Pommeau jämsides med Readly Express – i allafall från start ...

Readly Express, som är stor favorit till segern, har spår ett bakom bilen, ”Rapiden” spår två. Mitt mål är att komma ner till sargen och sedan försöka tjäna en hygglig slant. Åt Readly Express är inte mycket att göra, varken för Rapide du Pommeau eller de andra tio hästarna i startfälte­t.

Readly Express är snabb ut, men Västerboon­thenews kan öppna vasst fast Örjan Kihlström lär nog vilja ha rygg på favoriten. Och, Jorma Kontio är ju inte känd för vika ner sig i en spetsstrid, allra då minst bakom en kanon som Readly Express.

Slapp böter/avstängnin­g

I förra krönikan kritiserad­e jag kraftigt att Jorma Kontio fick 40 000 kronor i böter för hård drivning vid Kriterie-segern.

Efter att Jorma överklagat domen slapp han både böter och avstängnin­g. Ett helt korrekt beslut. Och, det är också helt rätt att öppna V75-dörren för montésport­en.

Ja, jag skulle inte bli ett dugg förvånad om SM i monté blir V75-omgångens mest riviga race.

I övrigt; i väderleksp­rognoserna påstås det att det inte ska regna under Åbys V75-omgång. Det ni!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden