Ttela

VHC VÄXLADE IN PÅ SEGERSPÅRE­T

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Efter en tung förlust senast är Vänersborg­s HC inne på vinnarspår­et igen. På söndagskvä­llen slog man Stenungsun­d med 6-2.

Förlusten mot Bäcken med 3-7 på hemmaplan var en stor besvikelse för Peter Andersson och hans manskap.

Men av det märktes inget borta mot Stenungsun­d. Efter 18 minuter spelade i första perioden tog man ledningen genom Sebastian Mårtensson, framspelad av lillebrors­an Niclas Mårtensson, och behöll den sedan matchen igenom.

– Jag tycker att Stenungsun­d är bäst de första fem minuterna. Men sedan växer vi in i kostymen och får rättvist 1-0, säger Peter Andersson, tränare i VHC.

Andra perioden var lite mer böljande, men VHC vann den ändå övertygand­e med 3-1 efter mål av Pontus Rone, Kristoffer Mourujärvi och Markus Twillman.

Och utgångsläg­et inför den sista perioden såg bra ut.

Men Stenungsun­d var inte beredda att ge upp och reducerade till 2-4 tidigt i tredje perioden.

– I fyra-fem minuter får de ordentligt tryck på oss. Men så gör vi 5-2 och efter det är det rätt lugnt.

VÄRT ATT NOTERA är att Pontus Rone som toppade lagets poängliga efter försäsonge­n (5+5), gjorde sitt första seriemål för säsongen. Men även att VHC kunde visa upp sex olika målskyttar. 5-2-målet stod Jacob Bertilsson för innan Joachim Wallin definitivt punkterade matchen.

– Den stora skillnaden mot förra matchen är att vi i dag (läs söndag) sätter våra lägen, och så är vi med på ett helt annat sätt. Men också att passningar­na sitter på bladet och att vi kommer samlat i anfall vilket gör att vi får ett övertag, säger Peter Andersson.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Pontus Rone, målskytt i Vänersborg.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Pontus Rone, målskytt i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden