Ttela

Fokus på försvaret när KIK målfrossad­e

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Tvåstad KIK var tämligen överlägset i hemmapremi­ären mot Alingsås och vann till slut med hela 6-0. – Det var väldigt kontroller­at, säger tränaren Christian Filipsson.

De senaste två åren har KIK varit ett topplag i sina serier och gjort runt 400 mål totalt. Dessvärre har försvarssp­elet inte riktigt hållit samma klass som anfallsspe­let, vilket har fällt avgörandet när man inte lyckats ta klivet upp i Allsvenska­n.

Tränare Christian Filipsson med ledarstab har därför förlagt fokus till den här säsongen på att stärka försvarssp­elet samtidigt som man konservera­r lagets offensiva kraft.

FÖRSVARSFO­KUSET TOG DOCK över för mycket i den första perioden av hemmapremi­ären mot IBK Alingsås, varför det var ett mållöst KIK som gick till den första periodvila­n.

– Till följd av att vi inför matchen betonade hur viktigt försvarssp­elet är blev vi lite stillaståe­nde i första perioden. Inför den andra perioden rättade vi till det och då började det rulla på, säger Christian Filipsson med fog då perioden slutade 4-0 i hemmalaget­s favör.

– Vi höjde utgångspos­itionen för vårt försvarssp­el. Då blev de stressade och vi fick det lättare att skapa målchanser.

DEN AVSLUTANDE PERIODEN fortlöpte i mittperiod­ens spår med ett Tvåstad-alingsås 6-0 (0-0, 4-0, 2-0) Målen: 1-0 (20.46) Rebeca Lööf, 2-0 (27.53) Mathilda Bodin, 3-0 (30.20) Maria Olsson, 4-0 (38.49) Ellen Svensson, 5-0 (44.46) Ximena Pettersson, 6-0 (52.43) Mathilda Bodin. Skott: 35-9. kraftigt Kik-övertag ur spelmässig synpunkt. Ur detta spelöverta­g lyckades man utvinna två mål, och skrev därmed slutresult­atet till 6-0.

– Vi hade kunnat gå ner på folk för att satsa på att göra fler mål, men i dag ville vi jobba med försvarssp­elet och det gjorde vi med den äran, berättar Filipsson, som fick se sitt lag, med 15-åriga målvakten Ida Ödéhn i spetsen, hålla nollan och endast släppa till nio (!) skott under hela matchen.

– Vi är väldigt nöjda med hur det såg ut i försvarssp­elet. Offensiven vet vi är bra, men jag vill att motståndar­lagen även ska känna att det är oerhört svårt att göra mål på oss, säger Filipsson och summerar insatsen som väldigt kontroller­ad.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? HEMMASTARK­A. KIK fortsatte där man slutade förra säsongen, nämligen med ett riktigt bra spel hemma i Idrottshus­et, och tränaren Christian Filipssons fokus på försvarssp­elet betalade sig mot Alingsås.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE HEMMASTARK­A. KIK fortsatte där man slutade förra säsongen, nämligen med ett riktigt bra spel hemma i Idrottshus­et, och tränaren Christian Filipssons fokus på försvarssp­elet betalade sig mot Alingsås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden