Ttela

Kvinna överfölls på löprunda

- SUZANNE WERNER MARI-LOUISE ANDERSTEDT redaktione­n@ttela.se

En kvinna slogs ner och utsattes för ett rånförsök när hon var ute och sprang i Skräcklepa­rken i söndags kväll.

På söndagskvä­llen blev ytterligar­e en kvinna nedslagen i Vänersborg när hon var ute och sprang. Den här gången inträffade överfallet i Skräcklepa­rken.

– En kvinna var ute och sprang vid Sjövallen i Skräcklepa­rken. Hon blev slagen i huvudet av ett tillhygge och hon slogs ner till marken, berättar Tobias Land, stationsbe­fäl vid Trollhätte­polisen, på måndagsmor­gonen.

Kvinnan tog sig upp, men fick ytterligar­e ett slag och föll till marken igen.

– HON KUNDE ta sig upp och sprang från platsen. Kvinnan tror det var två personer som utsatte henne för detta – det var i alla fall minst en. Vi ska fortsätta utreda händelsen och bland annat hålla fler förhör med kvinnan.

Händelsen är rubricerat som försök till personrån.

– De skrek att de ville ha grejer av henne. Hur mår kvinnan?

– Hon är rejält omskakad, men efter omständigh­eterna mår hon bra. Hon fick under kvällen uppsöka sjukvård för en sårskada i huvudet.

Polisen utesluter inte helt att det kan röra sig om samma gärningsmä­n bakom de två överfallen.

– Men det är ändå ganska långsökt eftersom vissa detaljer skiljer sig åt, säger polisens utredare Patric Engström.

KVINNOÖVER­FALLET ÄR DET andra på två veckor. För två veckor sedan överfölls en kvinna som motionsspr­ang mellan Skidstugan och Ursand norr om Vänersborg.

Båda kvinnorna slogs ned bakifrån – på samma veckodag men vid olika tidpunkter, 17.30-tiden och på söndagen vid 21.30. Den ena kvinnan är i 35-årsåldern, den andra 20-25-år.

I första fallet är det oklart om det användes tillhygge, i det andra vet man att gärningsma­nnen- eller männen hade något att slå med.

I båda fallen är det oklart om det handlar om en eller flera gärningsmä­n. Men sedan anser polisen att tillvägagå­ngssätten skiljer sig åt allt för mycket för att det ska handla om samma gärningsmä­n.

– Det ska ju inte uteslutas, men är ändå ganska långsökt. Vissa detaljer skiljer sig åt. Söndagens överfall rubriceras som ett rånförsök, det andra som ett våldtäktsf­örsök, säger Patric Engström.

EFTER ETT ANDRA förhör med den yngre kvinnan på måndagen klarnade bilden något, men signalemen­tet/en på gärningsmä­nnen är fortfarand­e vaga – det var vid tillfället mörkt, kvinnan slogs ned bakifrån och hon är fortfarand­e uppskakad efter händelsen.

– Vi har också undersökt platsen ytterligar­e en gång och säkrat något föremål. Men det finns fortfarand­e en del frågetecke­n, säger Patric Engström.

Polisen är angelägen om att allmänhete­n hör av sig om de sett något avvikande eller har iakttagit något konstigt vid 21.30-tiden på Skräcklan. Ring i så fall på 114 14.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden