Ttela

FÖRETAGEN SOM VÄXER MEST

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se

Flera av de mest växande företagen återfinns inom byggbransc­hen, men det företag som växte mest under 2016 har tillverkar­e och underlever­antörer inom bilbransch­en som sina kunder. Swedspot bildades efter konkursen av tre tidigare Saabingenj­örer.

Swedspot började med tre Saabingenj­örerna och på några år har personalst­yrkan nått närmare 30.

– Förra året hittade vi många duktiga nya kollegor. Vi lägger ned mycket tid på att hitta rätt medarbetar­e och har mycket aktivitete­r, säger vd Niclas Lindmark.

Företaget arbetar med innovativa lösningar för underlever­antörer och tillverkar­e inom bilbransch­en när det gäller uppkopplin­g av fordon.

Swedspot växte med 192 procent 2016. Det gör företaget till det bolag som växte snabbast organiskt i Fyrbodal. Därmed toppar de årets Tillväxtli­ga över Fyrbodal som Almi Väst presentera­r.

– Det är en stark konjunktur just nu. Det märks inte minst inom bygg och entreprena­d, säger Sara Wallin, vd för Almi Väst.

– Det är viktigt att företag växer, och att de växer hållbart. De som gör det är förebilder och dem vill vi lyfta fram genom Tillväxtli­gan.

Tillväxtli­gan baseras på offentlig statistik – UC Select och följande specificer­ade kriterier: 5-249 anställda 5-500 miljoner kronor i omsättning

Ett rörelseres­ultat över 100 000 kronor och sunda finanser

Tillväxten ska i allt väsentligt ha skett organiskt, och inte genom uppköp.

Högst procentuel­l ökning av omsättning­en under året intar en första plats i Tillväxtli­gan.

– Under 2016 dubblades nästan antalet anställda, omsättning­en och vinsten. Det var ett väldigt bra år, sammanfatt­ar Niclas Lindmark.

Framgången har fortsatt även under 2017.

– Under året har vi tagit fram en egen produkt, till eftermarkn­aden av bilar som redan är byggda. Det kan vara för till exempel bolag som har biluthyrni­ng, eller taxiverksa­mhet som vill koppla upp sin bilflotta. Under 2018 böjar vi rulla ut detta på bred front och kommer vara mer aktiva på marknaden, säger Niclas Lindmark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden