Ttela

Tryggare träning i grupp

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

En del motionärer känner oro för att springa ensamma efter de två överfallen mot joggande kvinnor. I Vänersborg­s finns flera möjlighete­r att träna i grupp.

Överfallen har väckt diskussion­er i sociala medier om hur motionärer ska kunna känna sig trygga utomhus. En person skriver att hon helst vill springa själv, men tycker att det känns säkrare att springa utomhus om mer folk finns i närheten. För den som inte vill springa själv finns flera möjlighete­r.

Friskis och Svettis organisera­r löpargrupp­er i olika nivåer för utomhusträ­ning flera dagar i veckan. Jonas Keterlins, verksamhet­sansvarig, möter en del motionärer som oroar sig för att träna ensamma ute.

– Det är bra att det finns alternativ. Men man borde egentligen kunna vara säker även när man springer själv, säger han.

På Hunneberg anordnar Skogsvarga­rna terränglöp­ning under utvalda lördagar. På torsdagskv­ällar håller Vänersborg­s SK intervallt­räning i grupp och på lördagar kan man träna älghufs, en skidliknan­de träning med stavar. Klubben ordnar också gemensamma träningspa­ss på rullskidor.

– Det verkar finnas ett stort behov av gruppträni­ng, dels för att många tycker att det är roligt att träna tillsamman­s men också för att det känns tryggare. Nyligen var det en person som sa att hon hade tänkt springa själv men valde att åka upp till skidstugan för att det kändes bättre att vara bland andra, säger Charlotte Österman från Vänersborg­s SK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden