Ttela

Debatt om kretslopps­park

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Kommunstyr­elsen föreslår att detaljplan­en för den nya kretslopps­parken ska godkännas. Men debatten om anläggning­ens placering verkar inte vara över.

På kommunstyr­elsens senaste sammanträd­e var detaljplan­en för den nya kretslopps­parken, som är tänkt att placeras söder om Tenggrenst­orps industriom­råde mellan Tegelbruks­vägen och Karls grav, uppe för behandling.

– Men det har varit en del diskussion­er om läget, säger kommunstyr­elsens ordförande Marie Dahlin (S).

Bland annat har det talats om översvämni­ngsrisken men marken ska höjas och det ska räcka enligt kommunens utredninga­r.

Marie Dahlin säger också att man har lyft frågan om anläggning­en kan samarbeta med Wargön Innovation genom att samla in kläder.

– Men vi är inte framme om hur vi ska göra än.

BESLUTET I KOMMUNSTYR­ELSEN blev alltså att föreslå fullmäktig­e att anta planen.

Trots det verkar det som om diskussion­erna kommer att fortsätta. I kommunstyr­elsen ville Moderatern­a att frågan skulle återremitt­eras för att man skulle titta på en lämpligare placering av anläggning­en.

– Vi är inte emot kretslopps­parken. Men finns det ett bättre ställe att bygga den? Nu blir det mycket lastbilstr­afik vid ett bostadsomr­åde. Vi tänker inte släppa frågan, men vi vet inte i nuläget hur vi ska gå vidare, säger Lena Eckerbom Wendel (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden