Ttela

Nu gör sportfiske­t uppehåll

FRITID: INTENSIV SÄSONG ÖVER FÖR KLUBBEN

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Lilla Edets kanske största turistmagn­et, är laxfisket strax söder om kraftstati­onen. Den gångna helgen var slutmarkör­en på säsongen och fiskarna får lägga sina spön och håvar på hyllan för den här gången.

Men innan man kan lägga säsongen till handlingar­na återstår en stor arbetsuppg­ift för medlemmarn­a: att dra upp båtar, bryggor och pontoner samt att göra rent dem.

– Medlemmarn­a får välja att vara med på minst en av tre klubbaktiv­iteter under året, säger ordförande Tobias Nyberg.

På våren lägger man i båtarna och bryggorna i vattnet, på hösten åker de motsatt riktning och på sommaren är det klubbens stora publika arrangeman­g, Laxens dag.

STATISTIKE­N FRÅN SÄSONGEN säger att det har dragits upp 568 laxar med en snittvikt på 4,7 kilo och 42 öringar på 1,7 kilo i snitt vilket är något fler än föregående säsonger.

Antalet fiskekort som såldes på anläggning­en var 2 799.

– Det är inget dåligt år, men lite lägre än det brukar vara, säger Tobias Nyberg gällande antalet fiskekort.

Vid båtarna står Mattias Kristensso­n och Tommy Sundström och borstar rent från smuts och påväxt.

– Det har varit lite dåligt med fiske i år för min del, men familj och jobb tar sin tid. Nästa år ska jag fiska mera, hoppas jag, det säger man alltid. Men det här är jag gärna med på, det är kul, säger Mattias Kristensso­n som varit medlem i klubben sedan han var sex år gammal.

Vissa problem är återkomman­de vilket klubben måste bevaka. Tjuvfiske förekommer, alla använder inte flytväst och en del fiskar på ett sätt som inte är godkänt.

Säsongen för sportfiske­t i Lilla Edet är över. I helgen var det allmän samling bland medlemmarn­a för att dra upp båtar och bryggor till vinterförv­aring.

MEN DET MESTA som kretsar kring en vanlig säsong är av mera angenämare art. Ett gäng tyskar till exempel som återkommer år efter år.

– Vi säger alltid välkomna hem när de kommer hit, säger Leif Olsson och skrattar.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? PÅ HJUL. Säsongen för laxfisket vid Göta älv är över och här skjuter några medlemmarn­a båtarna till vinterförv­aring.
Bild: PASI HAKOPURO PÅ HJUL. Säsongen för laxfisket vid Göta älv är över och här skjuter några medlemmarn­a båtarna till vinterförv­aring.
 ??  ?? KOLL PÅ LÄGET. Leif Olsson och ordförande Tobias Nyberg har koll på organisati­onen kring uppdragnin­g av båtar och bryggor.
KOLL PÅ LÄGET. Leif Olsson och ordförande Tobias Nyberg har koll på organisati­onen kring uppdragnin­g av båtar och bryggor.
 ??  ?? BRYGGHÄNG. En del av båtbryggan som togs upp i helgen hänger i luften.
BRYGGHÄNG. En del av båtbryggan som togs upp i helgen hänger i luften.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden