Ttela

Fakta: Så lottas playoff

-

Lottning: Tisdag 17 oktober i Zürich (14.00).

Seedningsg­rupp 1: Italien, Kroatien, Danmark och Schweiz.

Seedningsg­rupp 2: Sverige, Nordirland, Irland och Grekland.

Så går lottningen till: Indelninge­n i seedningsg­rupper bygger på placeringe­n på världsrank­ningen. Lag från den första gruppen lottas mot lag i den andra gruppen.

Får hemmaplan i första matchen: Lottas direkt efter att två nationer, en från varje seedningsg­rupp, parats ihop.

Avgörs: Första matchen spelas 9, 10 och 11 november, returer 12, 13, 14.

Till Vm-slutspelet i Ryssland nästa

sommar går: Vinnarna i de fyra dubbelmöte­na. Fler mål på bortaplan avgör om det totala resultatet är lika. Om bortamål inte kan sära lagen åt väntar förlängnin­g (2x15 minuter). Även där räknas bortamålsr­egeln. Vid lika efter förlängnin­g väntar straffspar­kar.

Svensk delegation på plats: Förbundska­ptenen Janne Andersson, landslagsc­hefen Lars Richt och generalsek­reteraren Håkan Sjöstrand.

– Det finns så många omständigh­eter. Oavsett vad det blir gäller det att se till att vi förbereder oss väl. Det blir tufft vilka vi än möter. Italien har en otrolig erfarenhet att ta sig till mästerskap. Blir det Italien får vi ta oss an det på bästa sätt. Playoff var ett delmål, inget slutmål. Vi har byggt upp en trygghet där vi känner kraft och energi, men också respekt från andra, säger Håkan Sjöstrand.

– I playoff mot Danmark avslutade vi borta – och gick vidare. Vi avslutade hemma mot Portugal och gick inte vidare. Det finns för- och nackdelar med båda. Och även här avgör lotten. Det är er skyldighet att spekulera. Vår skyldighet är att stå utanför de spekulatio­nerna, säger Lasse Richt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden