Ttela

Googles lurar kan 40 språk

-

Nu är de högprester­ande toppmobile­r och kostar därefter.

Många skulle gärna köpa dem för att få senaste androidsys­temet utan förändring­ar. Men förra Pixelmodel­len kom aldrig till Sverige och Sverige finns inte heller med på listan över vilka länder Pixel 2 ska säljas i.

DET HÄR ÄR extra sorgligt med tanke på en annan ny pryl från Google, de trådlösa lurarna Pixel Buds. De verkar vara precis vad vi som satt och sov på språklekti­onerna behöver. De kan översätta mellan 40 olika språk i realtid, och ett av språken är svenska.

Kanske har du redan använt mobilappen Google översätt. Om du sätter på den i mobilen kan du prata och få det du säger uppläst på ett annat språk. Och omvänt, låta personen som talar det andra språket tala till din mobil och få meningarna upplästa på svenska.

Nu fixas detta direkt i lurarna. Pixel Buds är det närmaste vi kommit babelfiske­n i kultboken Liftarens guide till galaxen, en liten gul fisk som stoppas i örat och översätter hjärnvågor­na så att varelser med olika språk förstår varandra.

OM DU SÄGER ”Hjälp mig tala spanska” till lurarna läser din mobil upp det du säger på spanska.

Pixel Buds går att använda med andra mobiler också, men översättni­ngen funkar bara med Googles Pixelmobil­er.

Och inte i Sverige som sagt. Men det kanske är lika bra att vi får vänta tills det hunnit bli inkört. Maskinöver­sättningar är inte pålitliga. De är dåliga på ironi och fackspråk och även om varje ord översätts korrekt kan helheten bli helt tokig.

 ?? Bild: GOOGLE ?? INTE FÖR OSS. Googles nya Pixelmobil är en android i toppklass. Och hörlurarna kan översätta i realtid. Men det verkar inte som om de kommer till Sverige.
Bild: GOOGLE INTE FÖR OSS. Googles nya Pixelmobil är en android i toppklass. Och hörlurarna kan översätta i realtid. Men det verkar inte som om de kommer till Sverige.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden