Ttela

Ytter missar kvalmatch

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Fct-spelaren Arlind Beqiri missar den första kvalmatche­n mot Eskilsminn­e IF.

Arlind och Marco ådrog sig varsin ledbandska­da i 2-2-matchen mot Gauthiod. Beqiri slog ihop med gästernas David Svensson i början av matchen, men reste sig sedan och spelade fram till den 69:e minuten.

Sedan dess har han dock inte kunnat springa ordentligt och missar kvalpremiä­ren mot Eskilsminn­e enligt egen utsago.

– Jag känner mig inte i matchform och kommer antagligen att missa matchen, berättar han besviket och fyller i:

– Det är klart att det är jobbigt. Det är nu som allt ska avgöras och det är det som man har gått och väntat på under hela säsongen.

OSÄKERHET RÅDER ÄVEN kring Marco Garcia Rodriguez tillgängli­ghet. Amerikanen skadade sig även han under Gauthiod-matchen, och bedöms vara ett frågetecke­n för spel.

– Båda två är tveksamma, medger tränare Tor-arne Fredheim och målar upp Josef Daoud och Charles Ikenna Kean som två tänkbara ersättare till Beqiri samt Pontus Johansson och Sean Conaboy som de bäst lämpade att fylla Garcia Rodriguez eventuella tomrum.

– Vi har bra ersättare, det gäller att de kliver fram vid behov, förklarar Fredheim.

I övrigt var stämningen i Fctlägret laddad under den sista träningen inför den oerhört viktiga kvalmatche­n mot Helsingbor­gslaget Eskilsminn­e.

– Vi kommer in i matchen med en god känsla. Tanken är att vi ska rida på vågen från den sena upphämtnin­gen senast, säger ytterbacke­n Andreas Schmidt och syftar på inhoppande Josef Daouds två sena mål mot Gauthiod som innebar en poäng och möjlighet till divisionsa­vancemang via kval.

Tor-arne Fredheim får med allra största sannolikhe­t stuva om i startelvan till kvalmatche­n mot Eskilsminn­e. Duon Arlind Beqiri och Marco Garcia Rodriguez ser nämligen inte ut att kunna medverka.

LAGKAPTEN PELLE ÖDLUND var inne på samma spår.

– Det kändes inte som att vi skulle få den här chansen när de gjorde 0-2. På något sätt känns det som att vi fått en gratischan­s, även om vi så klart har gjort oss förtjänta av den,

tycker Ödlund.

MOT GAUTHIOD VAR det stundtals ett frustrerat FCT som hade svårt att skapa hundraproc­entiga målchanser.

Tor-arne Fredheim noterade detta och ser följande förbättrin­gspunkter:

– Vi måste bli lite tydligare i allt vi gör. Bolltempot behöver bli högre och vi måste göra varandra bra inom laget. Dessutom blir det viktigt att få in de eventuellt två nya spelarna i startelvan direkt.

 ??  ?? FÖRÄNDRING­AR. FC Trollhätta­ns tränare Tor-arne Fredheim gör just nu som professor Balthazar, han funderar, på hur han ska formera laget i eftermidda­gens kvalmatch mot Eskilsminn­e IF nu när Arlind Beqiri och Marco Garcia Rodriguez ser ut att missa...
FÖRÄNDRING­AR. FC Trollhätta­ns tränare Tor-arne Fredheim gör just nu som professor Balthazar, han funderar, på hur han ska formera laget i eftermidda­gens kvalmatch mot Eskilsminn­e IF nu när Arlind Beqiri och Marco Garcia Rodriguez ser ut att missa...
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ??
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden