Ttela

Göran Ragnerstam är inte skraj för skogen

- TOBIAS HOLMGREN

”Det var länge sedan jag var rädd för något. Men bekymrad, det kan jag bli. Av polariseri­ngen i världen, av IS och nassarna, eller den ökade brottsligh­eten. Sådant oroar mig. Verkliga saker. Inte fiktion.”

till. Och jag tycker att Henrik Björn (seriens skapare) har lyckats.

HELT KLARLAGT ÄR i alla fall att Göran Ragnerstam återvänder i rollen som sin namne, Göran Wass – en polis som besitter stora kunskaper om det övernaturl­iga som inträffar i skogarna omkring Silverhöjd.

Två år har gått sedan händelsern­a i första säsongen, och Wass har vistats i exil i Kanada.

– Vad han har gjort där kan jag inte avslöja, då förstör jag. Men jag kan i alla fall säga att han kommer utvecklas på ett spännande sätt.

Även i år tycks Wass vara hämtad direkt från ensemblen i Twin Peaks eller Arkiv X, tv-produktion­er som Göran Ragnerstam själv inte vill dra parallelle­r till, mest för att han inte vet någonting om dem.

– Mulder? Vem är det? Jaha, den där. Jag tittar knappt alls på skräck, eller tv-serier alls för den delen. Det är så många nu som verkar plöja tio serier i veckan. Jag fattar inte hur. Vad skrämmer dig då? GÖRAN RANGERSTAM

– Det var länge sedan jag var rädd för något. Men bekymrad, det kan jag bli. Av polariseri­ngen i världen, av IS och nassarna, eller den ökade brottsligh­eten. Sådant oroar mig. Verkliga saker. Inte fiktion.

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? SKOGSTOKIG? Polisen Wass med sitt mystiska band till naturen vann SVT:S omröstning om Jordskotts populärast­e rollfigur. ”Han är ytterst kompetent, samtidigt som han är en stor humanist”, säger skådespela­ren Göran Ragnerstam.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL SKOGSTOKIG? Polisen Wass med sitt mystiska band till naturen vann SVT:S omröstning om Jordskotts populärast­e rollfigur. ”Han är ytterst kompetent, samtidigt som han är en stor humanist”, säger skådespela­ren Göran Ragnerstam.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden