Ttela

Nu är det inne att spela i Broberg

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Med en sprillans ny hall har Broberg Söderhamn större förväntnin­gar på sig. – Den ger oss helt andra förutsättn­ingar träningsmä­ssigt, säger Magnus Fryklund.

Broberg Söderhamn har länge varit ett stabilt mittenlag i Elitserien och har under flera års tid prenumerer­at på en slutspelsp­lats.

Likt IFK Vänersborg har man dock de senaste åren haft svårt att ta nästa steg, det vill säga till att slå sig in i den absoluta toppen och slåss om Sm-medaljerna.

EN FAKTOR SOM många inom klubben har ansett vara en av anledninga­rna till att man stått och stampat har varit att man inte haft någon hall att spela i. Efter flera års arbete för att få igenom beslutet har man nu slutligen en 60 miljoner kronor dyr hall som står färdig lagom till säsongssta­rten, och det är något som glädjer många med Broberg Söderhamn hemmahöran­des varmt om hjärtat, däribland veteranen Magnus Fryklund med 15-talet säsonger i klubben bakom sig.

– Vi har länge suktat efter en hall, nu när den är här ger den oss helt andra förutsättn­ingar träningsmä­ssigt, fastslår Fryklund, som tillsamman­s med sina lagkamrate­r fick premiärträ­na i hallen under fredagen.

– ÄNDA SEDAN de började gräva de första spadtagen har man känt att man har haft mer energi till att åka till träningarn­a, berättar Magnus, vars lag har presterat bra både i Svenska cupen * 7. Broberg Söderhamn 8.

9. 10. Tillberga 11. IK Sirius

12. Kalix Bandy 13. IFK Motala

14. * Lag 1-8 till slutspel, lag 9-11 har spelat klart, lag 1213 till kvalspel, lag 14 flyttas ned i allsvenska­n. och World Cup under försäsongs­perioden.

– Det har gått ganska bra, samtidigt kände vi under World Cup att vi inte riktigt fick till det spelmässig­t. Det finns mer att hämta av oss, det är upp till oss att plocka fram det lagom till seriestart­en. Det finns ju lite större förväntnin­gar på oss nu i och med att vi har hallen, säger Magnus. Hur lyder målsättnin­gen?

– Vi strävar efter att bli bättre än i fjol (sjua i serien, ut i kvartsfina­l). Kapacitete­n finns i och med att vi har bredare och spetsigare trupp än på länge, hävdar Fryklund, som återigen blev utsedd till en av seriens till spelsättet fulaste spelare i storenkäte­n.

– Nu var jag ju inte högst upp längre, så nu är det ju guld och gröna skogar, säger Magnus och skrattar.

TTELA:S sportchef Toni Andersson har som traditione­n bjuder tippat utgången av elitserien i bandy. 1. 2. Edsbyns IF 3. 4. Västerås SK 5. Hammarby Bandy 6. Bollnäs GIF

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? DOMARSNACK. Broberg Söderhamns Magnus Fryklund har haft ett och annat att säga domarkåren (här i form av Niklas Skoog) genom åren, men slapp i årets spelarenkä­t att utses till den som spelar fulast, där toppar nu i stället Edsbyns Joakim Svensk.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE DOMARSNACK. Broberg Söderhamns Magnus Fryklund har haft ett och annat att säga domarkåren (här i form av Niklas Skoog) genom åren, men slapp i årets spelarenkä­t att utses till den som spelar fulast, där toppar nu i stället Edsbyns Joakim Svensk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden