Ttela

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Raka spåret för Nuncio på vägen till Paris – eller blir det problem i Örebro ...?

Jag tror på Stefan Melander och Nuncio, så det blir spik.

Egentligen är Örebro bara en ”hållplats” på Nuncios väg till Paris. Han har ett lopp i kroppen efter lång tävlingsvi­la och formen är kring 60 procent, sägs det.

Visst kommer Örjan Kihlström att prova för ledning med Tobin Kronos, men han har nog inget emot en ryggresa på Nuncio.

I klartext; missar Nuncio att hålla ledningen första 100 lär han komma ut och därmed också att få överta.

Sju rätt senast – repris?

Sju rätt på lilla V75-systemet på Åby gav 1.216 i ren vinst men mitt stora system gick med förlust – ja, det går inte att ha mer än sju rätt och själva utdelninge­n kan jag inte styra ...

Eftersom Örebro bjuder på en jackpot-omgång med chans till drygt 40 miljoner till en ensam vinnare med sju rätt och det dessutom ser svårt ut, talar mycket för att det kan bli bra betalt till de som lyckas få alla rätt.

Om jag lyckas igen återstår att se. Oavsett det hoppas jag få segerdefil­era med Västerbo Exact i V75-epilogen. Jag åker enbart till Örebro för att köra 6-åringen i ett tufft silverlopp.

Jag såg att Reijo Liljendahl har Västerbo Exact som singelstre­ck i Guidens final av V75 Cup.

Jag håller tummarna för att Reijo får rätt – men ärligt talat tycker jag att flera experter rankat hästen alldeles för långt ner sett till vad han presterade senast.

Fräck chansspik i V75-6

Nåja, före min entré i sista V75-avdelninge­n denna afton ska V75-6 köras och där har jag vaskat fram en fräck chansspik i Wingait Erik.

Jag såg 4-åringen i några lopp i augusti och han såg riktigt fin ut. Och, att döma av insatserna på slutet ska han vara i ännu bättre slag nu.

På lilla systemet singelstre­ckas även Feria de Mayo. Örebros korta upplopp är säkert till hennes fördel, då det är ledning som gäller och Erik Adielsson är en skicklig taktiker.

I övrigt; ja, det blir mycket i bil på lördag då det är 42 mil enkel väg till Örebro. Undra hur hemresan blir?

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden