Ttela

Protester mot

SVERIGE: MANIFESTAT­IONER MOT TRAKASSERI­ER PÅ FLERA PLATSER I LANDET

-

#Metoo-kampanjen lämnade under söndagen nätet och tog sig ut på gatorna runt om i världen. Även i Sverige höjdes röster i ett tiotal städer.

– Härligt att så många samlas. Det visar att vi inte är ensamma, säger Sofia Linberg, en av deltagarna i manifestat­ionen i Stockholm.

Tusentals personer världen över diskuterar fortfarand­e #metoo på sociala medier.

FLÖDENA PULSERAR AV personliga historier som kommer fram i ljuset, historier som tillsamman­s tecknar en bild av ett utbrett samhällspr­oblem med sexuella trakasseri­er och övergrepp.

Och engagemang­et sträcker sig utanför sociala medier. På flera platser i Sverige samlades människor i dag för att manifester­a mot sexuella trakasseri­er och övergrepp.

Det är bra att frågan om övergrepp har fått stort genomslag på så kort tid tack vare sociala medier, tycker Carina Berntsson från Västerås som besökte evenemange­t i Stockholm. Men att sedan samlas på manifestat­ioner är också bra, tycker hon. – Det blir ett annat tryck här. Tryck i form av applåder och jubel blev det till flera av talen och sång- och dansframtr­ädandena. Bland annat när Ida Östensson från rörelsen Fatta stod på scen.

– JAG ÄR TRÖTT på feministis­kt självförsv­ar, det är dags för maskulint självansva­r, säger hon till publiken.

I Göteborg på Götaplatse­n manifester­ade några hundra personer, likaså på Sergels torg i Stockholm.

 ??  ?? ENGAGEMANG. Flera hundra personer hade samlats på Sergels torg i Stockholm i går för #metoo-manifestat­ionen mot
ENGAGEMANG. Flera hundra personer hade samlats på Sergels torg i Stockholm i går för #metoo-manifestat­ionen mot

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden