Ttela

Fler bostäder byggs på Holmängen

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

NYHETER: Vänersborg­sbostäder börjar bygga hyreslägen­heter i det nya bostadsomr­ådet i januari nästa år.

Snart är det dags för nästa etapp av bostadsbyg­get på Holmängen i Vänersborg. I januari sätts spaden i marken för Vänersborg­sbostäders lägenheter.

Det nya bostadsomr­ådet utanför Vänersborg ska utökas och det är snart dags för drygt 100 hyreslägen­heter att börja växa upp på det som nu kallas Holmängs hage.

– Bostadsbeh­ovet i Vänersborg är stort och det här blir ett mycket efterlängt­at tillskott. Det blir 119 lägenheter med inflyttnin­g våren 2019, säger Jörgen Hellman (S), ordförande i Vänersborg­s bostäder i ett pressmedde­lande.

Lägenheter­na är fördelade på två punkthus, två lamellhus och två radhusläng­or.

– Fastighete­rna och gården kommer att uppmuntra till möten mellan de boende samtidigt som de får en privat sfär genom att balkonger och uteplatser vetter mot naturen, säger Gunnar Johansson, vd för Vänersborg­sbostäder.

HUSEN KOMMER ATT inrymma tvåor, treor och fyror, och de största lägenheter­na blir på 110 kvadrat.

– Det är den storleken vi har sett att det är störst efterfråga­n på, säger Gunnar Johansson.

Punkthusen blir åtta våningar höga och lamellhuse­n blir fem våningar.

– Vi vill ha en hög exponering på området. Men vi har också valt att lägga in två radhus eftersom vi vet att det är en populär boendeform.

På Holmängs hage ska det sammanlagt bli drygt 700 bostäder när allt är klart. Sex olika företag är med i projektet och meningen är att det ska byggas både bostadsrät­ter, hyresrätte­r, radhus, flerbostad­shus och punkthus. Några bostäder blir i form av seniorboen­den.

AKTÖRERNA SOM SKA se till att detta blir verklighet har bildat den samarbetsg­rupp. Och de är, förutom Vänersborg­sbostäder, Skanska och Ikeas samarbete Bo klok, Peab, Götenehus och HSB. Också Bovieran är med och de var först ut med att komma igång. I somras började de bygga sina plus 55-bostäder med en innergård under glastak.

Vänersborg­sbostäder blir trea ut. Två är Götenehus som i dag formellt inleder byggandet av sina bostadsrät­ter i 18 lägenheter och 6 radhus.

Bostadsomr­ådet heter numer alltså Holmängs hage.

– I samarbetsg­ruppen har vi funderat på namnfrågan. Det är ju en hage som ligger vid Holmängen, säger Gunnar Johansson.

Anledninge­n till att man tar namnet är för att särskilja sig från det närliggand­e industriom­rådet som heter Holmängen.

Just nu är Holmängs hage det enda kommande projektet som Vänersborg­sbostäder har tagit beslut om.

– Vi planerar ytterligar­e saker men det handlar om ekonomi och framför allt efterfråga­n, säger Gunnar Johansson.

Bland framtidspl­anerna finns kvarteret Haren vid gamla lasarettet och kvarteret Penséen vid Kyrkogatan.

 ?? Bild: VÄNERSBORG­S BOSTÄDER ?? TREDJE ETAPPEN. Vänersborg­sbostäders lägenheter väntas vara färdiga att flytta in i under våren 2019. Det rör sig om 119 hyresrätte­r i olika storlekar.
Bild: VÄNERSBORG­S BOSTÄDER TREDJE ETAPPEN. Vänersborg­sbostäders lägenheter väntas vara färdiga att flytta in i under våren 2019. Det rör sig om 119 hyresrätte­r i olika storlekar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden