Ttela

Polisen: Vi hörde någon skrika av smärta

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

En man blev svårt knivskuren och knivhuggen utanför en lägenhet på Kronogårde­n i september – nu åtalas en man för mordförsök och en annan för misshandel.

Det var på fredagskvä­llen den 8 september som polisen larmades om ett knivbråk på en adress på Kronogårde­n i Trollhätta­n. Enligt polisens förundersö­kningsprot­okoll hör de hur någon skriker av smärta när de anländer till platsen och på en trappavsat­s hittar de en knivskuren man. Enligt protokolle­t har mannen, som är i 35-årsåldern, kraftiga knivskador i ansiktet och på ryggen och det är mycket blod. Mannen förs till Näl med ambulans.

På en balkong i närheten, där fönstret är krossat, hittar de den ena misstänkte gärningsma­nnen, en man i 20-årsåldern. Inne i lägenheten hittar de den andre, en man i 50-årsåldern.

– De är bekanta med varandra sedan tidigare och bor allihop i området, säger Daniel Veivo Pettersson, kammaråkla­gare.

20-åringen åtalas nu misstänkt för försök till mord och 50-åringen åtalas misstänkt för misshandel. Båda männen förnekar brott. Den knivskurne 35-åringen åtalas för skadegörel­se för den krossade rutan, vilket han erkänner.

– Bakgrunden till hela händelsen är att målsägande är på besök hos en av de tilltalade. Av någon anledning uppstår ett bråk mellan de tre männen som slutar ute på gården, säger Daniel Veivo Pettersson.

ENLIGT ÅTALET SKA händelsefö­rloppet ha börjat med att 50-åringen misshandla­de 35-åringen genom att upprepade gånger slå honom i huvudet när han låg ned på marken. 35-åringen krossar därefter ett fönster på balkongen till 20-åringens lägenhet.

– Han har erkänt detta och berättar i förhör att han är arg och även vill hämta några saker som han har i lägenheten, säger Daniel Veivo Pettersson.

Därefter ska 20-åringen enligt åklagaren ha försökt döda 35-åringen genom att upprepade gånger skära och hugga med en kniv.

– Flera grannar blir vittnen till delar av händelsen och de ser hur en person sitter gränsle över 35-åringen och hugger mot honom.

Enligt åtalet fick 35-åringen flera stick- och skärsår – sex stycken i pannan, ett i kinden, ett på halsen, ett på vänstra skuldran, ett på handen, tre på höften och ett ytligt sår på buken.

– Enligt min mening är det mer eller mindre tur att det inte blev skador med dödlig utgång, säger Daniel Veivo Pettersson.

Bland bevisninge­n finns bland annat förhör med ett flertal vittnen, rättsintyg från en läkare och 35-åringens blod på en kniv som hittades i lägenheten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden