Ttela

Moduler kan bli en räddning

- ELISABET HVITTFELDT 0522-992 55 eh@bohuslanin­gen.se

”Vi måste ha fler salar för att kunna öka kapacitete­n dramatiskt” ANDERS KULLBRATT planerings­chef och biträdande sjukhusdir­ektör

Hyrda moduler ser ut att bli nödlösning­en för att ytterligar­e korta köerna för tarmunders­ökningar på endoskopie­nheten. Men det dröjer ett halvår.

– Vi undersöker olika alternativ på framför allt Näl hur vi kan utöka kapacitete­n. Inom befintliga lokaler är det svårt att hitta fler ytor, säger Anders Kullbratt, planerings­chef och biträdande sjukhusdir­ektör.

– Vi måste ha fler salar för att kunna öka kapacitete­n dramatiskt. Därför tittar vi på moduler som komplement till ordinarie verksamhet. Mycket talar för att det är den väg vi måste gå i väntan på att vi ska bygga ut hela vår operations­verksamhet inklusive endoskopie­nheten.

PÅ FRÅGAN VARFÖR man i så fall väljer att placera modulerna på Näl och inte i Uddevalla, säger Anders Kullbratt att det är ett önskemål från verksamhet­en.

– Verksamhet­en har starkt uttryckt att man vill samla endoskopiv­erksamhete­n till Näl.

Men innan det har kommit så långt ska de tekniska förutsättn­ingarna undersökas.

EN VIKTIG FRÅGA är om det är möjligt att ansluta tekniken i modulerna till verksamhet­en inomhus.

Därefter ska en upphandlin­g göras.

Enligt Anders Kullbratt bör valet av lösning vara klart inom två månader. Blir det moduler bör de vara på plats Inom ett halvår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden