Ttela

Nytt kök och matsal firades

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

Farväl till varmhållni­ngstider och bullriga miljöer. Nu har Mariedalsk­olan ett sprillans nytt produktion­skök och en nyrenovera­d skolmatsal, vilket firades under tisdagen med tacos och glass.

Entrén till Happy foods – så har eleverna valt att kalla den nyrenovera­de skolmatsal­en – hade smyckats med ballonger och vimplar dagen till ära.

Tidigare levererade­s färdiglaga­d mat till skolans mottagning­skök. Nu lagas maten i stället på plats i det nya produktion­sköket där fyra personer arbetar.

– DET ÄR en otrolig fördel att maten lagas i anslutning till matsalen. Det är mer flexibelt och vi slipper varmhållni­ngstiderna som man måste ta hänsyn till när maten lagats i förväg, säger Camilla Scherdin, köksansvar­ig.

Ombyggnade­n innebär också fördelar för personalen­s arbetsmilj­ö, då bland annat disk har flyttats till en separerad del.

Själva matsalen har byggts ut med en ny del och separerade in- och utgångar. Renovering har också gjorts för att förbättra ljudmiljön.

– Både golv, väggar och tak har anpassats och det märks en klar förändring, säger rektor Christina Hjern.

DE UPPRUSTADE LOKALERNA uppskattas även av eleverna, som har varit med och planerat tisdagens invigning.

– Jag tycker att maten har blivit godare. Den smakar mer nu, säger Amanda Andersson.

Mandus Lindelöv och Eden Hedström håller med.

– Det har blivit jättefint med nya färger. Dessutom är det inte lika trångt längre och det gör att det blir effektivar­e när alla ska ta mat.

 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? INVIGNING. Camilla Scherdin, köksansvar­ig, rektor Christina Hjern och eleverna Amanda Andersson, Eden Hedström och Mandus Lindelöv var glada över sin nya matsalsmil­jö.
Bild: JOHANNA LUNDBERG INVIGNING. Camilla Scherdin, köksansvar­ig, rektor Christina Hjern och eleverna Amanda Andersson, Eden Hedström och Mandus Lindelöv var glada över sin nya matsalsmil­jö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden