Ttela

2 fotografer möter Folk på nära håll

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

2 fotografer satsar på Folk den här gången. Från och med i dag är Konstpoole­n-väggarna fyllda av porträtt på människor Stefan Bennhage och Jerry Lövberg har mött de senaste två åren.

Traditione­n med utställnin­g av TTELA:S fotografer inleddes 2011, i samband med det stora evenemange­t Avtryck. Hela tidningens bildavdeln­ing medverkade och det visades därmed bilder av åtminstone sju personer.

SEDAN DESS HAR det hunnit hända en hel del när det gäller antalet anställda och idag är Stefan Bennhage ensam Ttela-fotograf. Han och Jerry Lövberg har dock fortsatt skapa gemensamma fotoutstäl­lningar och efter ett uppehåll i fjol är det nu dags igen.

– Det blir tredje gången gillt för 2 fotografer, säger Jerry Lövberg med ett skratt.

Det är nämligen 2 fotografer de båda herrarna kallar sig i dessa sammanhang och den här gången har de valt att kalla sin utställnin­g för Folk. Det betyder att det från och med onsdag kväll hänger drygt 60 porträtt av vitt skilda slag på väggarna i andra våningen på Folkets hus, där Trollhätta­ns fotoklubb precis har plockat ner sin jubileumsu­tställning.

ALLA PORTRÄTTEN ÄR så kallade uppdragsbi­lder, det vill säga är tagna i samband med bildjobb de båda fotografer­na har gjort. Förutom TTELA handlar det i Jerrys fall även om uppdrag han gjort för tidningarn­a Hem & Hyra och Patos.

– Det är roligt att göra bilderna på annat sätt än i tidningen, att få upp storleken och att få skriva ut dem på riktigt fotopapper, säger Stefan Bennhage.

– Den här gången finns det inga nyhetsbild­er med alls, utan vi visar människor vi har träffat på i olika sammanhang. Och bilderna är väldigt olika – det man vill ha är människorn­a i en miljö eller en situation. Eller både och. Sedan har vi försökt hitta någon sorts jämn mix mellan manligt och kvinnligt och även att inte ha med samma personer på flera ställen. Vi har nästan lyckats helt med det, men det är väl någon person som finns på flera bilder.

UTSTÄLLNIN­GEN PÅGÅR TILL och med den 18 november och är en del i Konstpoole­n-programmet. Nästa utställnin­g kallas #Samtiden och då blir det verk av konstnärer­na Jessica Nissinen, Marcus Jönsson och Chin Reed. Den invigs 29/11.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? 2 FOTOGRAFER. Jerry Lövberg och Stefan Bennhage var tidigare båda fotografer på TTELA och första gången de ställde ut ihop, under arrangeman­get Avtryck 2011, hade de sällskap av övriga på tidningens bildavdeln­ing, som då bestod av sju personer. I dag...
Bild: ANDREAS OLSSON 2 FOTOGRAFER. Jerry Lövberg och Stefan Bennhage var tidigare båda fotografer på TTELA och första gången de ställde ut ihop, under arrangeman­get Avtryck 2011, hade de sällskap av övriga på tidningens bildavdeln­ing, som då bestod av sju personer. I dag...
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? FAVORITMÖT­EN. Jerry Lövberg och Stefan Bennhage har valt ut drygt 60 av sina porträttbi­lder av människor de mött de senaste två åren. De visas på utställnin­gen Folk, som invigs på onsdag kväll.
Bild: ANDREAS OLSSON FAVORITMÖT­EN. Jerry Lövberg och Stefan Bennhage har valt ut drygt 60 av sina porträttbi­lder av människor de mött de senaste två åren. De visas på utställnin­gen Folk, som invigs på onsdag kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden