Ttela

Manfall i Villa inför säsongsinl­edningen

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Med tunga avbräck i form av Johan Esplund och Daniel Andersson befinner sig Villa Lidköping i en ovan situation inför säsongssta­rten. – Hela laget får kliva fram, säger tränaren Johan Sixtensson.

De senaste åren har Villa Lidköping på förhand ansetts som en given guldkandid­at. En av anledninga­rna till det har stavats Daniel Andersson, som har varit lagets kanske viktigaste spelare och som vann poängligan under säsongen 2016/17. Den föregående säsongen blev dock hans sista i karriären, då han inför den kommande valde att spika upp skridskorn­a på den berömda hyllan.

Med detta som prolog till den roman som är årets säsong förstår man att tappet av Andersson kommer att bli kännbart, vilket även tränare Sixtensson, som under spelarkarr­iären represente­rade ärkerivale­n IFK Vänersborg samt tidigare har tränat Gripen, tvingas medge.

– DET KOMMER så klart ta tid att lära sig spela utan honom. Han har varit framträdan­de och är inte någon som man bara ersätter rakt av. I stället får hela laget kliva fram, säger Johan Sixtensson, som nämner bollhållni­ngen, en av Anderssons signaturku­nskaper, som en av delarna i spelet där förbättrin­g krävs i laget sett till hur spelet artat sig under försäsonge­n och adderar både det offensiva samt det defensiva spelet till samma kategori.

– Det har gått lite upp och ned under försäsonge­n då vi inte har varit så stabila som vi hade velat * 3. Villa Lidköping BK 4. Västerås SK 5. Hammarby Bandy 6. Bollnäs GIF 7. Broberg Söderhamn 8.

9. Vetlanda BK 10. Tillberga 11. IK Sirius

12. Kalix Bandy 13. IFK Motala

14. IK Tellus * Lag 1-8 till slutspel, lag 9-11 har spelat klart, lag 12-13 till kvalspel, lag 14 flyttas ned i allsvenska­n. vara, konstatera­r Sixtensson angående de, med Villa-mått mätt, halvmediok­ra resultaten under försäsonge­n.

– Vi siktar på att vara som bäst till våren när det ska avgöras. Nu ska det bli skönt att dra i gång säsongen och få spela 90-minutersma­tcher (i stället för 60 minuters spel som gäller i World Cup och Svenska cupen, reds anm) och få större chans att sätta vårt spelsätt.

TTELA:S sportchef Toni Andersson har som traditione­n bjuder tippat utgången av elitserien i bandy. 1. Sandvikens AIK 2. Edsbyns IF

UNDER TISDAGEN KOM rapporter om att Villa drabbats av ännu ett tungt avbräck, nämligen att stjärnspel­aren Johan Esplund drabbats av en knäskada och missar den inledande tredjedele­n av säsongen. Esplund ådrog sig skadan under en träning och uppges bli borta från spel i sex veckor, vilket motsvarar nio matcher.

 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? SKADAD. Johan Esplund, Villas klart mest lysande stjärna, får spendera de kommande sex veckorna på läktarplat­s sedan han ådragit sig en knäskada.
Bild: KENTA JÖNSSON SKADAD. Johan Esplund, Villas klart mest lysande stjärna, får spendera de kommande sex veckorna på läktarplat­s sedan han ådragit sig en knäskada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden