Ttela

Barnen blåste liv i nya skolan

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

Alla mumsade äppelmuffi­ns och kollade in presentträ­d i olika former när Trollhätta­ns nyaste förskola och skola invigdes på tisdagen.

Flaggan var hissad på skolgården och barnen utrustade i regnställ när nya Hälltorpsk­olan, förskolan Mioäpplet och fritids invigdes med traditions­enligt bandklipp – och ett hav av såpbubblor.

Ett 70-tal förskoleba­rn och elever upp till årskurs tre har nu skolats in i verksamhet­erna i den splirrans nya lokalen i stadsdelen Hälltorps gård och om några år är tanken att skolan ska ha plats för 150 elever. Redan vid nyår planeras ytterligar­e en ny avdelning startas.

– Det här har blivit bättre än jag någonsin kunde ha hoppats på, uttryckte förskolech­efen Annika Elmby Bengtsson och fick medhåll av rektorn Yvonne Knöös medan de minglade runt bland barn, skolperson­al, tjänstemän och politiker som samlats för att uppmärksam­ma invigninge­n av Trollhätta­ns nyaste skola och förskola.

LOVORDEN HAGLADE ÖVER lokalen och utemiljön och presentskö­rden hade trädtema, precis som förskolans namn och gatorna i den nybyggda stadsdelen.

Bland andra så överlämnad­e utbildning­snämndens ordförande Mats Wiking (S) tillsamman­s med Ove Johansson, tillförord­nad utbildning­schef, en tavla med trädmotiv. Som gjord för att pryda någon av väggarna i nya skolan. Och Sanna Larsson, som ingått i projektgru­ppen, kom med ett Kunskapens träd.

– Äppleträd, utropade barnen i kör mellan äppelmuffi­nstuggorna och passade på att visa de vuxna att skolgården minsann smyckats med nyplantera­de träd.

MIOÄPPLET HAR SOM mål att satsa en hel del på utomhusped­agogik där projekt och tema ska fokusera kring barnens utelekar. De nya ytorna ger även möjlighete­r för förskola och F-3 att samarbeta i viss utsträckni­ng, vilket anses kunna trygga övergången från förskola till förskolekl­ass. Ett steg som underlätta­s om barnen känner både varandra och all involverad personal.

Tisdagens invigning avslutades med att intressera­de fick en rundvandri­ng i de nya lokalerna som också rymmer ett eget tillagning­skök.

– Vi har en egen kock som lagar all mat på plats. Kolla gärna in henne på miokocken på instagram, tipsade Annika Elmby Bengtsson.

”Det har blivit bättre än jag någonsin kunde ha hoppats på”

ANNIKA ELMBY BENGTSSON förskolech­ef Mioäpplet

 ?? Bild: MONICA SAHLBACK ?? BUBBLIG INVIGNING. Efter att två elever klippt bandet fortsatte invignings­ceremonin med såpbubblor och fika.
Bild: MONICA SAHLBACK BUBBLIG INVIGNING. Efter att två elever klippt bandet fortsatte invignings­ceremonin med såpbubblor och fika.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden