Ttela

Öhrlund vill göra avtryck

BANDY: STORTALANG­EN VILL HA EN VIKTIG ROLL I LAGET

-

När Robin Öhrlund gör sin andra säsong i blåvitt vill han vara en viktig spelare för laget.

Han är en av bandy-sveriges största talanger, men hamnade lite i skymundan under ryssåret. När 20-årige Robin Öhrlund nu gör sin andra säsong i IFK Vänersborg vill han göra avtryck.

– Jag vill vara drivande i spelet, och göra mål och assist. Jag vill vara en viktig spelare i IFK, säger han.

Robin Öhrlund beskrivs som en av Sveriges största talanger och många klubbar har visat intresse för 20-åringen. IFK Vänersborg lyckades vinna dragkampen och Örhlund lämnade moderklubb­en Örebro SK inför förra säsongen för att ansluta till IFK.

– En stor anledning var att jag känner Jocke Hedqvist, säger han.

Även IFK:S satsning på ryssar och en proffsdag (laget har heldag varje tisdag) lockade talangen. Men första säsongen blev inte riktigt som han, eller någon annan, tänkt sig.

– Förra säsongen var väldigt speciell med mycket som hände kring IFK och mycket oro i laget, så det var svårt. Det var många som inte kom upp i sin nivå, säger han.

För egen del blev det knappt om speltid, och få chanser att visa sin fulla potiential.

MEN NY SÄSONG innebär nya möjlighete­r. Och under försäsonge­n har Robin fått betydligt mer speltid. Han har tackat för förtroende­t genom att visa prov på sin talang, med bra fart under skridskorn­a och fin klubbtekni­k.

– Det känns som att Ari (Holopainen, tränare reds anm) tror på mig, och det känns bra. I år har jag spelat mer och fått ganska stort ansvar i speluppbyg­gnaden. Det finns mer plats för mig. Jag har ganska mycket boll, driver spelet och går på egna genombrott. Det blir att jag får mer plats och tar mer plats, säger Öhrlund.

Samtidigt som han fått stort förtroende från tränarstab­en med Ari Holopanien i spetsen har han

 ??  ?? SE OCH LÄRA. Att Joakim Hedqvist (till vänster) spelar i IFK var en av anledninga­rna till att Robin Öhrlund (till höger) valde att skriva på för klubben. Nu får 20-åringen ta del av Hedqvists rutin för andra året i rad.
SE OCH LÄRA. Att Joakim Hedqvist (till vänster) spelar i IFK var en av anledninga­rna till att Robin Öhrlund (till höger) valde att skriva på för klubben. Nu får 20-åringen ta del av Hedqvists rutin för andra året i rad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden