Ttela

Produktion i Trollhätta­n tidigare än beräknat

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 00 daniel.gustafsson@ttela.se

Tidigare produktion i Trollhätta­n, större volymer och tillgång till den kinesiska elbilsmark­naden. Det var en nöjd styrelseor­dförande för Nevs som kommentera­de före tagets underteckn­ade avtal med Didi. – Didi är en drömpartne­r, säger Kai Johan Jiang.

Att Nevs under onsdagen skrev på ett avtal med kinesiska taxijätten Didi Chuxing var inte den enda nyheten som presentera­des. Trots det gråmulna vädret sken Nevs styrelseor­dförande Kai Johan Jiang som en sol och avslöjade att mycket gott kan komma ur det nya avtalet.

Didi planerar att bli ett globalt företag och vill således komma in även på den europeiska marknaden. Denna ambition kommer leda till att produktion­en av Nevsbilar i Trollhätta­n kommer igång tidigare än beräknat.

– Vi utreder det just nu och studerar aktivt när vi ska göra det. Tidigare har vi planerat till 2020, men nu kommer det ske snabbare. Studien är snart klar och då kommer jag att återkomma, säger Kai Johan Jiang.

KAI JOHAN JIANG passade också på att berätta vilken resa Nevs har tagit sen han förvärvade Saabs konkursbo 2012. Han berättar att det har varit lärorikt men samtidigt lite otäckt.

– Jag fick en möjlighet inte många får. När jag köpte Nevs började jag inse hur komplicera­t det skulle bli. Det fanns inga produkter och både leverantör­s och återförsäl­jarnätverk var förstört. Det i kombinatio­n med en tom kassa och inga produkter för elbilar. Vi har kämpat för vi vet att elbilar är framtiden.

ATT NEVS NU slutit avtal med ett kinesiskt jätteföret­ag ger företaget helt nya möjlighete­r menar dess styrelseor­dförande. De ökade volymerna både när det gäller produktion som utveckling gör att kostnadern­a blir lägre än det man budgeterat för. Han beskriver det hela som en stor möjlighet att få komma in på den kinesiska marknaden för elbilar som samtidigt är världens största. Avtalet innebär också mycket samarbete.

– Vi kommer samarbeta och tillsamman­s utveckla en kundanpass­ad bil. Didi har i dag 25 miljoner bilar som kör dygnet runt på deras plattforma­r. Det är en unik möjlighet för Nevs att utveckla bilar tidigare än man planerat. Didi är en drömpartne­r.

”Det är en unik möjlighet för Nevs att utveckla bilar tidigare än man planerat”

DEN FÖRSTA BETALNINGE­N från Didi kom in på Nevs konto i måndags. Fler inbetalnin­gar är att vänta. Exakt vilka summor det rör sig om vill inte Kai Johan Jiang gå in på.

– Jag kan inte avslöja det nu. Men vi kommer informera om det lite senare när alla pengar kommit på plats, säger han.

KAI JOHAN JIANG Styrelseor­dförande Nevs

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden