Ttela

Många barn bland nya medborgare

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 09 annie.granzell@ttela.se

På tisdagskvä­llen var det fest och högtidligt i Mellerud. Då välkomnade­s kommunens nya medborgare. – Det var många barn vilket bidrog till den uppsluppna stämningen, säger kommunfull­mäktiges ordförande Morgan E Andersson, (C).

De flesta kommuner i Sverige brukar fira och välkomna sina nya medborgare den 6 juni, på nationalda­gen. Inte Mellerud. Istället har de valt att göra det på Fndagen, världsmedb­orgardagen, den 24 oktober.

– Jag vill inte säga att alla kommuner i Sverige gör fel. Bara att Mellerud gör rätt, säger Morgan E Andersson.

ANLEDNINGA­RNA TILL ATT Mellerud firar i oktober och inte i juni är två.

– För det första, den 24 oktober är som sagt världsmedb­orgardagen som jag tycker borde uppmärksam­mas mer. Vi är inte bara medborgare i Mellerud och Sverige utan även världsmedb­orgare. För det andra händer det så mycket annat den 6 juni på nationalda­gen. Vi tycker att våra nya medborgare ska stå i fokus och det får de göra i oktober, säger Morgan E Andersson.

Det är tredje året som Mellerud välkomnar nya medborgare i oktober. Under året har 43 personer boende i kommunen fått svenskt medborgars­kap, 25 stycken av dem var närvarande under kvällen, däribland många barn och ungdomar.

– Det var högtidligt och festligt och många stolta föräldrar i publiken, säger Morgan E Andersson som framhåller hur mycket kommunen uppskattar sina nya medborgare.

– DE BEHÖVS och är mycket värdefulla. Vi vet att nya svenska medborgare har format Sverige genom historien. De har rättighete­r och skyldighet­er men också ett ansvar för Melleruds utveckling i framtiden.

 ?? Bild: MELLERUDS KOMMUN ?? MEDBORGARE. På tisdagen välkomnade­s nya svenska medborgare i Mellerud. Tal hölls av kommunfull­mäktiges ordförande Morgan E Andersson och det bjöds på smörgåstår­ta.
Bild: MELLERUDS KOMMUN MEDBORGARE. På tisdagen välkomnade­s nya svenska medborgare i Mellerud. Tal hölls av kommunfull­mäktiges ordförande Morgan E Andersson och det bjöds på smörgåstår­ta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden