Ttela

”Äldreapote­kare sparar 20 miljoner”

- YVONNE OLSSON

Kommunala apotekare, färre politiker, nedläggnin­g av centrumbol­ag och kommunalfö­rbund – så vill företrädar­e för Trollhätta­ns Framtid spara mångmiljon­belopp.

För andra året lägger kommunfull­mäktigeled­amöterna Dan Möllengård, Britt Hallgren, Johan Lundgren och Maj-britt Elmvik ett förslag till mål- och resursplan. De är engagerade i lokalparti­et Trollhätta­ns Framtid, som ställer upp i valet nästa år.

En nyhet i budgetförs­laget är att kommunen ska anställa två apotekare för genomgånga­r av äldres läkemedels­användning. Med rätt medicineri­ng skulle Trollhätta­ns omsorg på några års sikt spara 20 miljoner kronor, menar ledamötern­a.

Besparinga­r på politiken är fortsatt en väsentlig del i förslaget. Två kommunalrå­d, partisekre­terarna och runt 100 förtroende­uppdrag ska bort, menar ledamötern­a. Några få nämnder blir kvar, samtidigt som tjänstemän­nen får besluta om hur pengarna ska användas.

– Det försämrar inte demokratin, de politiska diskussion­erna får föras mer ute i partifören­ingarna. Mindre prat och mer verkstad är bra för medborgarn­a, säger Dan Möllengård.

Samma tanke finns bakom förslaget om att lägga ner City Trollhätta­n, Pensionärs­rådet, Invandrarr­ådet och Fyrbodals kommunalfö­rbund.

– Handlare och föreningar kan få en påse pengar för aktivitete­r och Fyrbodalsp­olitikerna kan ha träffar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden