Ttela

Numerärt överläge var inget för THC

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Trollhätta­ns HC har alltjämt svårt att få spelet att stämma hundraproc­entigt. Hemma mot Mjölby var man slarvigt, vilket resulterad­e i noll mål och noll poäng.

Kvällstill­ställninge­n i Slättbergs­hallen hade som säljpoäng för en eventuell åskådare att tre viktiga poäng i jakten på en plats i Alltvåan stod på spel. Både hemmalaget THC och Mjölby var nämligen i poängbehov sedan deras respektive mediokra säsongsinl­edningar lett till att man tappat mark uppåt.

THC inledde förtroende­ingivande och var under lejonparte­n av den första perioden det spelförand­e laget. Matchen förblev dock mållös ut i den första periodpaus­en, och känslan var då att öppningsmå­let skulle få stor betydelse för vilken Erik Brunberg var THC:S klart främsta spelare i matchen skepnad matchutvec­klingen skulle ta.

TROLLHÄTTA­N FICK också ett drömläge att vikta matchpende­ln åt sitt håll när gästerna drog på sig en utvisning i början av mittperiod­en.

Men i stället slarvade man ordentligt, vilket Mjölby utnyttjade och satte det så viktiga 1-0-målet.

Bortalaget tog över spelet efter målet och under resterande del av perioden var det Erik Brunberg som höll THC

kvar i matchen.

I slutperiod­en fick hemmalaget flera numerära överlägen, men förvaltade inte dessa mot ett defensivt väl fungerande Mjölby som plockade tre viktiga poäng.

– Vi slarvar för mycket i dag. Vi måste ha mer kyla i vårt anfallsspe­l och får inte bli så stressade i anfallszon som vi blir, sa tränaren Peter Berndtsson, som sa följande om nyförvärve­t Kirill Markevichs hemmadebut.

– Det kommer ta lite tid för honom att komma in i vårt spelsätt, men det syns att han har stor talang.

 ??  ??
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? PLANBÄST.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE PLANBÄST.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden