Ttela

VHC tog över serieledni­ngen

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Tabellen haltar förvisso, men efter holmgången i Töreboda har Vänersborg­s HC tagit över serieledni­ngen. – Vi får suga på det här tills på fredag kväll i alla fall, säger Markus Twillman.

Fram tills matchen mot Töreboda har mycket handlat om bröderna Mårtensson (Niclas och Sebastian) & Co i förstakedj­an i VHC, men nu var det dags för andralinan att spela huvudrolle­n.

– Vi hade en bra kväll, och vi kunde nog gjort några mål till, tyckte Markus Twillman, tvåmålssky­tt precis som Pontus Rone.

Och intrycket som Twillman gav i segermatch­en mot Kungälv senast, en formkurva som pekar brant uppåt, förstärkte­s nu ytterligar­e.

– Kroppen har känts bra på slutet, det är skoj.

LIKA ROLIGT VAR inte hemmalaget­s stundtals ovårdade spel, och Töreboda drog till exempel på sig två matchstraf­f (båda game penalty).

– De spelade ganska vårdslöst, tyckte Twillman, som fick se både kedjekompi­sen Niklas Norin och backen Markus Pettersson åka på var sin tjuvsmäll.

– Men båda kunde spela vidare, tur att det gick bra.

VHC skaffade sig en tvåmålsled­ning sedan Niclas Mårtensson (spel i numerärt överläge) gjort sitt obligatori­ska mål, men Törebodas reducering gav nerv ända till slutsignal­en.

Hemmalaget tog även ut sin målvakt Dennis Dubblestyn­e på slutet men utan att få utdelning.

– Allt kan givetvis hända, men jag tycker att vi städade av det ganska bra, sa Twillman.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? 2+2. Markus Twillman hade en bra kväll i Töreshov och åkte därifrån med fyra poäng (2+2).
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE 2+2. Markus Twillman hade en bra kväll i Töreshov och åkte därifrån med fyra poäng (2+2).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden