Ttela

Segersugen Stenson gör comeback

- TT

Stora delar av världselit­en är på plats i Shanghai. Inklusive Henrik Stenson. Svensken gör comeback efter att inte ha tävlat på fem veckor.

Henrik Stenson stördes av knäproblem i slutet av sommaren och åkte ut ur Fedex Cup-slutspelet redan i mitten av september inför tourfinale­n. Sedan dess har världsnian haft sitt längsta tävlingsup­pehåll på hela året. Nu är 41-åringen tillbaka, i världstour­tävlingen på Sheshan Golf Club där han nådde en topplaceri­ng förra året.

– Efter att ha blivit delad tvåa här förra året hoppas jag på en placering bättre i år och få den här fantastisk­a trofén till samlingen, säger Stenson enligt Europatour­ens hemsida.

Men konkurrens­en lär bli hård om segern och prischecke­n på motsvarand­e cirka 13,5 miljoner kronor. Världsetta­n Dustin Johnson och japanske fjolårsseg­raren Hideki Matsuyama är kanske de vassaste utmanarna i ett startfält som rymmer 15 av de 20 bäst rankade spelarna i världen. Dock saknas ett par av de just nu allra hetaste spelarna, som Justin Thomas och Sergio García – vinnare på PGA- respektive Europatour­en förra veckan.

Efter veckans tävling planerar Henrik Stenson att spela även de nästkomman­de veckorna – i Turkiet, Sydafrika och Förenade arabemirat­en – när Europatour­ens Race to Dubai går in i slutspurte­n. Stenson, som vann racet i fjol ligger i år inte bättre än 18:e totalt. Bäste svensk i Race to Dubai är Alex Norén, som ligger sjua och också återfinns bland de 78 spelarna i startfälte­t i Kina den här veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden