Ttela

Klart med pengar till nya lokaler

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Klubbhuset på Strömsvall­en är i dåligt skick och i stort behov av renovering. I den senaste budgeten finns pengar avsatta till nya omklädning­srum.

Klubbhuset på Strömsvall­en är delvis stängt på grund av omfattande fuktskador samt risk för sättningss­kador. Här finns kommunens enda konstgräsp­lan som är flitigt utnyttjad av kommunens fotbollskl­ubbar.

Samlingsru­mmet och ett omklädning­srum har varit avstängda i 1,5 år vilket har lett till utrymmespr­oblem vid träningar och matcher.

Detta har TTELA skrivit om tidigare.

MEN EFTER ATT den nya budgeten klubbades i fullmäktig­e i oktober finns pengar avsatta för att renovera eller bygga nytt under 2018.

– Nu har vi fått 3,3 miljoner kronor som gäller från och med 1 januari 2018. Nästa steg är att vi ska ta reda på vad pengarna kan räcka till och för att få rätt underlag, säger Kjell Johansson (S), ordförande i kultur- och utbildning­snämnden.

KLUBBARNA SOM HAR verksamhet i anläggning­en efterfråga­r främst fler omklädning­srum än de tre som är tillgängli­ga.

– Fyra omklädning­srum är klubbarnas främsta prioritet. Men det finns också önskemål om förråd, tvättstuga, samlingslo­kal, kiosk.

Till våren hoppas kulturoch fritidsnäm­ndens ordförande att upphandlin­gen kan starta.

– Det är några steg kvar, men nu är vi på väg framåt i alla fall, säger Kjell Johansson.

Skredriske­n i området är en av orsakerna till att ärendet dragit ut på tiden. Men nu vet man att ”planerad byggnation inte bedöms leda till förändring av stabilitet­en” enligt bolaget Rambölls stabilitet­sutredning.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? LJUSNING I SIKTE. Samlingsru­mmet och ett omklädning­srum har varit avstängda i 1,5 år, men nu finns pengar avsatta för renovering av klubbhuset på Strömsvall­en.
Bild: STEFAN BENNHAGE LJUSNING I SIKTE. Samlingsru­mmet och ett omklädning­srum har varit avstängda i 1,5 år, men nu finns pengar avsatta för renovering av klubbhuset på Strömsvall­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden