Ttela

Nya butiker oroar i Vänersborg

- VIKTORIA OSKARSSON VÄNERSBORG

Mikael Åkerstedt är ägare av Ica Kvantum i Vänersborg. Han är starkt kritisk till att antalet matvarubut­iker ökar. – Kakan är i stort sett lika stor, men bitarna för oss handlare blir allt mindre, säger han.

I tio år har Mikael Åkerstedt varit en del i rollen som Ica-handlare. Först med sin far och sedan tre år tillbaka äger han själv Ica Kvantum i Vänersborg.

För några år sedan fick Vänersborg tillskott av en ny matbutik – Willys. Redan då fanns en oro hos Mikael Åkerstedt.

– Vänersborg växer inte befolkning­smässigt på samma sätt som Trollhätta­n. Nästa år öppnar City Gross på Överby, bara en mil från Vänersborg och det är ett orosmoment för oss, säger Mikael Åkerstedt.

Hur den nya Coop-butiken i Trollhätta­n eventuellt kommer påverka hans butik är han osäker på.

Enligt Mikael Åkerstedt pratas det mellan handlarna om den tuffa konkurrens­en och han ser situatione­n som en överetable­ring.

– Jag tror att vi kommer få se att flera handlare har det tufft i Vänersborg framöver. Vad gör ni för att behålla era kunder och samtidigt försöka få fler?

– Vi jobbar konstant med att nischa oss. Vi öppnade till exempel ett apotek här i samband med att Willys öppnade. Vi jobbar också mycket med onlinehand­eln av mat- och middagskas­sar. Vi försöker hitta saker som andra inte har eller är lika bra på, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden