Ttela

De tar fajten om matvaruhan­deln i Tvåstad

- VIKTORIA OSKARSSON

Det var ett tag sedan sist. Men nu får Trollhätta­n en ny matbutik. Denna gång är det Stora Coop som etablerar sig centralt i Trollhätta­n, vid Gärdhemsro­ndellen.

Butiken har fått namnet Kronhjorte­n och TTELA fick ta en titt inne i butiken bara några dagar innan premiärdag­en. I de flesta hyllorna står prydligt uppställda produkter, det är väl påfyllt. Färskvaror som bröd, frukt och grönt och delikatess­er finns logiskt nog ännu inte på plats. Inte heller mejerivaro­rna.

Therese Hillemalm fick jobbet som butikschef och har varit på plats i den nya butiken sedan september. Hon kommer senast från rollen som butikschef för Coop Extra i Lysekil. Hennes första uppgift som butikschef på Kronhjorte­n blev att rekrytera 29 personer som nu är personalen.

– Intresset för tjänsterna var jättestort med många sökande. Vi har blivit en bra blandning, en del har jobbat inom Coops förening förut, vissa har inte det men har jobbat med mat eller livsmedel på annat sätt tidigare, säger Therese Hillemalm.

ATT EN NY matbutik öppnar i stan medför ännu en konkurrent för de redan etablerade butikerna. Och för Therese Hillemalm och hennes medarbetar­e på Stora Coop Kronhjorte­n handlar det om att locka till sig kunder som i dag annars handlar någon annanstans.

– Man ska alltid ha respekt för sina konkurrent­er. Jag tror och hoppas att folk kommer tycka att vi har en fin butik med ett bra utbud. Jag tror framför allt att butikens läge är bra, folk passerar här längs med E45 och det bor många i området, säger hon.

Stora Coop, som tillhör den kategori Coop-butiker av den större volymen, är en del av matbutiksk­edjans nya struktur. Tidigare Coop Nära, Coop Konsum, Coop Extra och Coop forum är inte längre namnen som de nybyggda butikerna får. Från och med 2016 är det Lilla Coop, Coop och Stora Coop som gäller. Men även de tre butikerna kan variera i storlek

FÖR EN AMATÖRS öga ser butiken i det närmaste redo ut för att öppna upp direkt. Men än finns det en del kvar att göra. Och en del som kan oroa.

– Det jag kanske är lite nervös för är all elektronik och teknik som ska fungera. Till exempel kassorna. Men annars är det inget speciellt, vi har legat i fas hela tiden under uppbyggnad­en av butiken, vi har till och med legat i förväg ibland, säger Therese Hillemalm.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? KOLLEGOR. Butikschef­en Therese Hillemalm, till vänster, Edwin Andersson och Niklas Andersson ser till att butiken står redo för öppningen på torsdag.
Bild: STEFAN BENNHAGE KOLLEGOR. Butikschef­en Therese Hillemalm, till vänster, Edwin Andersson och Niklas Andersson ser till att butiken står redo för öppningen på torsdag.
 ??  ?? NYTT. Intill den nya butiken har också en ny parkerings­plats anlagts.
NYTT. Intill den nya butiken har också en ny parkerings­plats anlagts.
 ??  ?? FÖRBERETT. Många produkter ska upp i hyllorna. Redan i september påbörjades arbetet med att fylla butiken med varor.
FÖRBERETT. Många produkter ska upp i hyllorna. Redan i september påbörjades arbetet med att fylla butiken med varor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden